Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗ Ρωσική ηγεσία κατηγορεί την Ουκρανία πως προσπάθησε να πλήξει το πυρηνικό...

Η Ρωσική ηγεσία κατηγορεί την Ουκρανία πως προσπάθησε να πλήξει το πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για απόπειρα επίθεσης κατά του ρωσικού πυρηνικού σταθμού στο Κουρσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέφερε ότι η Μόσχα έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ για την κατάσταση.

«Ο εχθρός επιχείρησε να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό τη νύχτα», δήλωσε ο Πούτιν, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Τα σχόλιά του έγιναν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους, όπου συζητήθηκε η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ενημερώθηκε για το περιστατικό και υποσχέθηκε να στείλει εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την κατάσταση. Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει άμεσα την κατηγορία αυτή.

Κατά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντενίς Μαντούροφ ανέφερε ότι η Ρωσία αξιολογεί τις ζημιές στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ ο κυβερνήτης του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό παραμένει σταθερή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφθηκε την περιοχή Σούμι στα σύνορα με την περιφέρεια Κουρσκ και εξήρε τις επιτυχ

ίες των ουκρανικών δυνάμεων, ανακοινώνοντας την κατάληψη ενός ακόμα ρωσικού χωριού. Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με τον αρχιστράτηγο Ολεξάντρ Σίρσκι και συζήτησαν για την ενίσχυση της άμυνας σε κρίσιμες περιοχές.

Στο μεταξύ, ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσική αεροπορική βάση στη Μαρίνοφκα, προκαλώντας ζημιές σε αποθήκες και προκαλώντας πυρκαγιά. Παρά την ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην ανατολική Ουκρανία, απειλώντας πόλεις όπως το Ποκρόφσκ και το Τορέτσκ.



Ροη Ειδήσεων