Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΓκλέτσος: «Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός - Δεν κάνει ο Κασσελάκης»

Γκλέτσος: «Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός – Δεν κάνει ο Κασσελάκης»

Το πρωί του Σαββάτου 21/9, ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την πρωθυπουργία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση, και εξέφρασε την αντίθεσή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως «δεν κάνει».

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» στο Mega, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Είμαστε σε δύσκολη στιγμή στο κόμμα και στην Αριστερά, και πρέπει όσοι έχουμε την κατάλληλη μαρτυρία να βοηθήσουμε. Θέλω να συνεισφέρω, και δεν είναι αυτοσκοπός μου η ηγεσία. Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, πάντα με τη στήριξη των οργάνων και των συντρόφων μου. Δεν είπα πως θα στηρίξω τον Παύλο Πολάκη, αλλά όταν ρωτήθηκα, απάντησα “σαφώς”. Αν στον β’ γύρο είναι ο Κασσελάκης και κάποιος άλλος, θα στηρίξω τον “άλλο”».

Ο Γκλέτσος συνέχισε: «Αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, δεν θα συνεχίσω να έχω ρόλο, θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω. Θα ήθελα ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει άμεσα, αλλά δεν θα τον κρίνω δημόσια ποτέ. Βεβαίως, κάναμε λάθος που στηρίξαμε τον Στέφανο Κασσελάκη. Του μίλησα προσωπικά, και μετά άρχισα να μιλάω δημόσια μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά δεν άλλαξε, κατέστρεψε τον εαυτό του».

Σχετικά με τον τρόπο που προβάλλει ο Κασσελάκης την προσωπική του ζωή, ο Γκλέτσος σχολίασε: «Δεν μας ενόχλησε η σχέση του, ούτε τα σπίτια του. Τον γνώρισα μόνο ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της Αριστεράς να επιδεικνύει πλούτο. Ο κόσμος πεινάει, χρειάζονται πολιτικές παρεμβάσεις. Όταν μίλησε για κουκουλοφόρους, έπρεπε να τον σταματήσει η αστυνομία. Είναι αλαζονικός, και φαίνεται στον τρόπο που μιλάει. Του δώσαμε εξουσία σε ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα, και εκείνος έδειξε να είναι μόνο νάρκισσος».

Ολοκληρώνοντας, είπε: «Ας πάρει τον Σπηλιωτόπουλο και τον Αντώναρο και ας πάνε όπου θέλουν. Εδώ είναι Αριστερά. Ο Στέφανος Κασσελάκης “δεν κάνει”, δεν μετανιώνει, και δεν έχει καταλάβει πού βρίσκεται. Αν πίσω από την πρόταση μομφής είναι ο Τσίπρας, τι, θα τον κατηγορήσουμε επειδή νοιάζεται για το κόμμα του;».



Ροη Ειδήσεων