Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΚ. Μητσοτάκης προς Α. Γκουτέρες: «Η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα...

Κ. Μητσοτάκης προς Α. Γκουτέρες: «Η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και τον Βορρά, στην Δύση και την Ανατολή»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, συζητήθηκαν οι κύριες προτεραιότητες της Ελλάδας κατά τη θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να λειτουργεί ως «γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και τον Βορρά, στη Δύση και την Ανατολή», καθώς ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα διατηρεί συνομιλίες με χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε εκ νέου την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας για επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



Ροη Ειδήσεων