Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Το προφίλ του συλληφθέντα

Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Το προφίλ του συλληφθέντα

Ο γιος του φερόμενου ως ενόπλου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το ότι στόχευσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα την Κυριακή, ανέφερε ότι ο πατέρας του έχει έντονη αντιπάθεια προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως «κάθε λογικός άνθρωπος». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πατέρας του δεν είναι βίαιος άνθρωπος.

Ο Όραν Ρουθ δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πατέρας του, Ράιαν Ρουθ, που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, δεν είναι υποστηρικτής του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

«Ούτε εμένα μου αρέσει ο Τραμπ», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, ο 35χρονος Ρουθ τόνισε ότι ο πατέρας του δεν έχει βίαιη φύση και ότι ένιωσε σοκ όταν άκουσε τις κατηγορίες περί πυροβολισμού.

«Είναι ο πατέρας μου και το μόνο παράνομο που έχει κάνει είναι ότι έχει πάρει μερικές κλήσεις από την τροχαία, από όσο ξέρω», δήλωσε ο Όραν Ρουθ στην Daily Mail. «Αυτό είναι απίστευτο. Γνωρίζω τον πατέρα μου και τον αγαπώ, αλλά αυτό που συνέβη δεν του ταιριάζει καθόλου».

«Δεν είναι βίαιος άνθρωπος», επανέλαβε ο Όραν. «Είναι σκληρά εργαζόμενος και εξαιρετικός πατέρας. Είναι σπουδαίος τύπος, καλός άνθρωπος και δουλεύει όλη του τη γαμ… ζωή».

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ φέρεται να ήταν οπλισμένος και να βρισκόταν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον Τραμπ, την ώρα που εκείνος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club West Palm Beach, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η Secret Service, η ειδική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία προέδρων, πρώην προέδρων και κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, ανακοίνωσε χθες ότι διενεργεί έρευνα για πυροβολισμούς «λίγο πριν από τις 14:00» (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πράκτορες της υπηρεσίας «άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλου» που βρισκόταν στα όρια του γηπέδου γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ και βρήκαν ένα τουφέκι τύπου AK-47, εξοπλισμένο με προσαρμοσμένη διόπτρα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος διέφυγε με ένα μαύρο όχημα, αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στις Αρχές, που κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

«Έχουμε κάποιον υπό κράτηση που θεωρείται πιθανός ύποπτος», δήλωσε ο Ρικ Μπράντσο, σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν ο συλληφθείς είναι το ίδιο άτομο που πυροβόλησε προς το γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο κ. Τραμπ. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Είναι επίσης ασαφές αν ο ύποπτος γνώριζε ότι ο κ. Τραμπ έπαιζε γκολφ εκείνη τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του πρώην προέδρου.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, το Fox News και η New York Times, αποκάλυψαν το όνομα του υπόπτου: σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ονομάζεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, από τη Χαβάη. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Από τα προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα -τα οποία διαγράφηκαν λίγες ώρες μετά την απόπειρα-, φαίνεται ότι υποστηρίζει ένθερμα την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία και έχει προσπαθήσει να στρατολογήσει άτομα για να πολεμήσουν εκεί.



Ροη Ειδήσεων