Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΣοκάρει η Ζιζέλ Πελικό στην κατάθεσή της για τον βιασμό της επί...

Σοκάρει η Ζιζέλ Πελικό στην κατάθεσή της για τον βιασμό της επί χρόνια: «με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα κουρέλι, σαν μια σακούλα σκουπιδιών»

Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που ναρκωνόταν από τον πρώην σύζυγό της για να τη βιάζουν άλλοι άνδρες ενώ ήταν αναίσθητη, κατέθεσε στο δικαστήριο περιγράφοντας την τραγική της εμπειρία. Είπε χαρακτηριστικά ότι «με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα, μια σακούλα σκουπιδιών».

Κατά την πρώτη της κατάθεση στο δικαστήριο της Αβινιόν, η Ζιζέλ αποκάλυψε πώς ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε καταγράψει τους βιασμούς από δεκάδες άνδρες σε βίντεο. «Για μένα, όλα καταρρέουν», είπε. «Πρόκειται για σκηνές βαρβαρότητας, βιασμού».

Ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό, δήλωσε ότι η πελάτισσά του επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της, όπως ήθελε και η δίκη να είναι δημόσια. «Είναι ανυπόφορο», είπε. «Έχω τόσο πολλά να πω, που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω».

Ο πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, και άλλοι 50 άνδρες ηλικίας 22 έως 70 ετών, μεταξύ των οποίων πυροσβέστης, δημοσιογράφος και δεσμοφύλακας, δικάζονται για βιασμό κατά συναυτουργία. Αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 20 ετών.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 50 χρόνια και είχε τρία παιδιά. Ζούσαν σε μια μικρή πόλη της Προβηγκίας, μέχρι που η ζωή της Ζιζέλ άλλαξε δραματικά στα τέλη του 2020.

Ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη όταν ένας σεκιούριτι τον έπιασε να φωτογραφίζει κάτω από γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ. Αυτό οδήγησε τις αρχές να ερευνήσουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, όπου ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες να βιάζουν τη Ζιζέλ ενώ ήταν αναίσθητη.

Οι κακοποιήσεις φαίνεται να ξεκίνησαν το 2011, και η ίδια η Ζιζέλ δεν είχε καμία ανάμνηση των βιασμών. Απομακρύνθηκε από τον σύζυγό της αφού η Αστυνομία της έδειξε κάποιες από τις εικόνες. «Δεν έχω πλέον ταυτότητα… Δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ ποτέ τον εαυτό μου», δήλωσε.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ντομινίκ Πελικό έστελνε μηνύματα σε ένα chat room με την ονομασία «Χωρίς εκείνη να το γνωρίζει», καλώντας άλλους άνδρες να συμμετάσχουν στους βιασμούς. Ο ιστότοπος, που χρησιμοποιούνταν από εγκληματίες, έχει πλέον κλείσει.

Η Ζιζέλ είπε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανάκρισης, ο Πελικό είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι οι άνδρες έπρεπε να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες όταν έρχονταν στο σπίτι τους, όπως να μην μιλούν δυνατά, να μην φορούν άρωμα και να μην μυρίζουν καπνό. Μερικές φορές περίμεναν ακόμα και μιάμιση ώρα για να δράσει το φάρμακο.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας», επανέλαβε η Ζιζέλ, προσθέτοντας πως «με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα κουρέλι, σαν μια σακούλα σκουπιδιών». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαρτυρία της θα βοηθήσει άλλες γυναίκες να αποφύγουν παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες.



Ροη Ειδήσεων