Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΣυνελήφθη 31χρονος που είχε κάνει 14 κλοπές αυτοκινήτων - Τι βρέθηκε στην...

Συνελήφθη 31χρονος που είχε κάνει 14 κλοπές αυτοκινήτων – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Στις πρώτες ώρες της Παρασκευής (20/9), αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν έναν 31χρονο Έλληνα στην περιοχή του Ζωγράφου, κατηγορούμενο για κλοπές οχημάτων και απόδραση κρατουμένου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας για κλοπές αυτοκινήτων από επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στα Εξάρχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν στου Ζωγράφου, έξω από ένα σπίτι, ένα όχημα που είχε κλαπεί από την περιοχή των Εξαρχείων στις 17/9. Λίγο αργότερα, ο άνδρας βγήκε από το σπίτι και, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο, ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Κατά τον έλεγχο της ταυτότητάς του, αποκαλύφθηκε ότι ο 31χρονος ήταν δραπέτης, καθώς είχε αποδράσει από φυλακή στις 11-7-2024, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται σε συνολικά 14 κλοπές οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες, με την αξία των κλαπέντων οχημάτων να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο 31χρονος, με τη βοήθεια συνεργών, εισερχόταν σε επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στα Εξάρχεια, παραβίαζε τα γραφεία και έπαιρνε τα κλειδιά των αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια έκλεβε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν πολλά κλειδιά οχημάτων και δύο ασύρματοι που χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τους συνεργούς του κατά τις κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.



Ροη Ειδήσεων