Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις άγονες γραμμές

Θεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις άγονες γραμμές

Προκήρυξη για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε νοσηλευτικές μονάδες στις άγονες περιοχές θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Τις επόμενες 20 ημέρες θα βγει προκήρυξη στον αέρα που θα αφορά προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε μονάδες Υγείας που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονη περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Κοζάνη, όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την εφαρμογή των νέων κινήτρων για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που θα υπηρετήσουν σε μονάδες του ΕΣΥ -όπως η αύξηση των αμοιβών, η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών, η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου- «θα μειώσει την πιθανότητα, οι νέες θέσεις γιατρών να μείνουν ακάλυπτες».

Παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε κλινικές του νοσοκομείου, όπου συζητήσαμε με τους συναδέλφους γιατρούς τους τρόπους ενίσχυσης τους», ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο συζήτησε ακόμη και με ασθενείς ή συνοδούς για την κατάσταση που επικρατεί και τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες λύσεις για τους πολίτες γιατί η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό που έχουμε».

Στο ερώτημα εάν η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που δεν λειτουργεί εδώ κι έναν χρόνο, συγχωνευθεί με τη ΜΕΘ της Κοζάνης, που λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας ασθενείς από όλη την Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «αυτό θα απαντηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Το συζητήσαμε με τους συναδέλφους στη σύσκεψη, είναι κάτι που μελετάμε. Δεν μπορώ να πω κάτι τώρα».

Ο υφυπουργός Υγείας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ νωρίτερα συνοδευόμενος από τον διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρη Σιόλο, και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, περιηγήθηκε στην υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, δυναμικότητας 100 κλινών.

Το απόγευμα, ο κ. Θεμιστοκλέους θα επισκεφθεί τις νοσηλευτικές μονάδες Φλώρινας και Αμυνταίου καθώς και τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών.



Ροη Ειδήσεων