Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΔήμος Αγίας Παρασκευής: Πιλοτική τοποθέτηση κάδων αντιρύπανσης στα φρεάτια ομβρίων σε επιλεγμένα...

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Πιλοτική τοποθέτηση κάδων αντιρύπανσης στα φρεάτια ομβρίων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης

Με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των φρεατίων ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζει την πιλοτική εφαρμογή κάδων αντιρύπανσης στα φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα προ ημερών τοποθετήθηκαν σε φρεάτιο στην περιοχή του Τσακού, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Πατριάρχου Γρηγορίου. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη τοποθέτηση καλαθιών επί της Γιαβάση στην κάτω πλατεία ενώ θα ακολουθήσει τοποθέτηση κ σε άλλα 2 σημεία , δηλαδή 4 συνολικά, 1 σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εφαρμογή που ουσιαστικά συμβάλλει στην ανάσχεση μικρο-απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα αποτσίγαρα, φύλλα, πλαστικά καπάκια, που θα κατέληγαν στα φρεάτια ομβρίων, με κίνδυνο να τα φράξουν, καθώς δεν αποσυντίθενται. Εκτιμάται πως σε περίπτωση τοποθέτησης των συγκεκριμένων κάδων αντιρύπανσης σε όλη την πόλη, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους καθαρισμών αλλά και το μέγιστο αντιρρυπαντικό αποτέλεσμα του υδροφόρου ορίζοντα.

Παράλληλα διευκολύνει τον καθαρισμό των φρεατίων καθώς δίνει στις υπηρεσίες του Δήμου τη δυνατότητα, στα ελαφρού τύπου φρεάτια, αυτά δηλαδή που ανασηκώνονται χωρίς μηχανικό μέσο, να αδειάζουν το καλάθι όποτε γεμίζει με φερτά υλικά.

Η εφαρμογή είναι χορηγία στον Δήμο από την εταιρεία Bioterramar Protect Life.



Ροη Ειδήσεων