Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΈνας στους τέσσερις 14χρονους στην Ελλάδα ζει σε συνθήκες φτώχειας

Ένας στους τέσσερις 14χρονους στην Ελλάδα ζει σε συνθήκες φτώχειας

Σε συνθήκες φτώχειας ζει το 26% των 14χρονων στην Ελλάδα, με αυτό το δεδομένο να συνεχίζεται μέχρι και τα 59 έτη, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησαν ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις ανηλίκους 14 ετών πιθανότατα διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί από τα 25 έως και τα 59 έτη!

Στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι λίγο χαμηλότερο (20%), με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση, με τις Ρουμανία, Ιταλία και Βουλγαρία να έχουν χειρότερα στοιχεία.

«Σε κίνδυνο φτώχειας η Ελλάδα είναι στην τέταρτη δυσχερέστερη θέση, μετά τη Βουλγαρία. Η Ιταλία ζει μια ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση, με τη Μελόνι να έχει περιορίσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα που μπορεί να πάρει ένας φτωχός. Αν θεωρήσουμε ότι ανήκω στο 26%, συνεχίζοντας από τα 14 μου να ζω με 500 ευρώ μηνιαίως, ποια ανάγκη μπορώ να καλύψω; Το ζήτημα της φτώχειας είναι ένα σταθερό φαινόμενο στην Ελλάδα. Αρκεί η πολιτική των επιδομάτων; Είναι αναγκαίο να κάνουμε μια έρευνα και να δούμε ποιοι παίρνουν επιδόματα, διότι υπάρχουν και επαγγελματίες επιδοματούχοι», σημείωσε αρχικά ο κ. Καρούζος.

Επιπλέον, ο γνωστός εργατολόγος πρόσθεσε πως «η φτώχεια έχει να κάνει με την εκπαίδευση και με τις δεξιότητες της αγοράς εργασίας».



Ροη Ειδήσεων