Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΓια τον Τζόρτζ: Ελλαδάρα για φίλημα - Η Εθνική πανηγύρισε τη νίκη...

Για τον Τζόρτζ: Ελλαδάρα για φίλημα – Η Εθνική πανηγύρισε τη νίκη μέσα στο Γουέμπλεϊ και την αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Μπάλντοκ

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε μια εντυπωσιακή νίκη στο Λονδίνο, καθώς η εξαιρετική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε την Αγγλία με 2-1 στην τρίτη αγωνιστική του Nations League, παραμένοντας μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της. Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν καθοριστικός, σημειώνοντας και τα δύο γκολ της Εθνικής, η οποία αφιέρωσε αυτή την απίστευτη νίκη στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (9/10), προκαλώντας θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Εθνική πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην Αγγλία, επιλέγοντας να μην αμυνθεί παθητικά, αλλά να πιέσει ψηλά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η Αγγλία ήταν η πρώτη που πλησίασε στο γκολ, όταν στο τρίτο λεπτό ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπέλιγχαμ.

Στο 5′, η ελληνική ομάδα απείλησε με σουτ του Παυλίδη, ενώ στο 10′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπακασέτας έκανε λόμπα, αλλά ο Κόλγουιλ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Το γκολ του Μαυροπάνου στο 11′ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 49′, ο Παυλίδης άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα με όμορφο τελείωμα, αφιερώνοντας το γκολ στον Τζορτζ Μπάλντοκ. Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει, και παρόλο που δύο ακόμη γκολ ακυρώθηκαν για οφσάιντ, η Αγγλία ισοφάρισε στο 87′ με τον Μπέλιγχαμ.

Όμως, στο τελευταίο λεπτό, ο Παυλίδης βρήκε ξανά δίχτυα, χαρίζοντας στην Ελλάδα μια ιστορική νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς).
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι φωτεινοί πίνακες του γηπέδου είχαν τη φωτογραφία του και οι παίκτες αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.



Ροη Ειδήσεων