Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: «Δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Παππά ως εκπρόσωπο του...

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: «Δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Παππά ως εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν εκσυγχρονίζεται το ΠΑΣΟΚ

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ξανά τον λόγο.

“Αυτή η εικόνα δεν μας τιμά”, είπε αρχικά για την εικόνα της άδειας Βουλής ο Πρωθυπουργός από την ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση κατόπιν αιτήματος του ιδίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της εφετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν αναγνωρίζω καταδικασμένο με 13-0, προστατεύω το πολίτευμα», είπε για τον Νίκο Παππά.

«Είμαστε κεντροδεξιά προοδευτική δύναμη που θα υπερασπίζεται τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε και ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός.

Κάνοντας σφάλμα όσο μιλούσε είπε πως «φέραμε νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ», και μετά την αντίδραση διόρθωσε γελώντας πως εννοούσε του ΑΣΕΠ, «επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν εκσυγχρονίζεται με τίποτα».

«Τι θέλετε να πούμε στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση ότι καταργούμε τα 3/5 επειδή δεν μπορούμε να βρούμε μια μίνιμουμ συναίνεση» , διεμήνυσε στην αντιπολίτευση.

Μητσοτάκης: Η φετινή χρονιά η δυσκολότερη των τελευταίων 40 ετών

«Όσον αφορά τις πυρκαγιές, η εφετινή χρονιά ήταν η δυσκολότερη των τελευταίων 40 ετών, αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα προβληματικές και το γνωρίζαμε αυτό εξαρχής. Βρεθήκαμε σε βαθμό επικινδυνότητας επιπέδου 4 και 5 νωρίτερα από άλλες χρονιές. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε εγρήγορση για ένα εξάμηνο», υπογράμμισε αρχικά ο Πρωθυπουργός από την ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή (23/10) συζήτηση κατόπιν αιτήματος του ιδίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της εφετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι αιχμές από την αντιπολίτευση, με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, να καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «παριστάνει τον ψύχραιμο και συναινετικό, για να “εξαπολύσει” επίθεση στην αντιπολίτευση» και τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε συνεχιζόμενες αποτυχίες και πως «τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία».

 



Ροη Ειδήσεων