Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΛίαμ Πέιν: Ποιος ήταν ο τραγουδιστής των "One Direction" που σκόρπισε θλίψη...

Λίαμ Πέιν: Ποιος ήταν ο τραγουδιστής των “One Direction” που σκόρπισε θλίψη με το θάνατό του

Η είδηση του θανάτου του Λίαμ Πέιν, πρώην μέλους των One Direction, συγκλονίζει τη μουσική κοινότητα παγκοσμίως, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (16.10.2024) έπεσε από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σήμερα (σσ Τετάρτη) αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου» στην περιοχή Παλέρμο του Μπουένος Άιρες.

Η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο CasaSur στις 17:04 (τοπική ώρα, 23:04 ώρα Ελλάδος), και το ασθενοφόρο έφθασε επτά λεπτά αργότερα, όμως οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Πάμπλο Πολιτσίκιο, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ασφάλειας του Μπουένος Άιρες, δήλωσε στο Associated Press ότι ο Payne «έπεσε από το μπαλκόνι του δωματίου του». Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι η αστυνομία είχε λάβει αναφορά για «επιθετικό άνδρα που πιθανώς βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ». Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και βρήκαν τη σορό του Payne στην αυλή του ξενοδοχείου.

Οι αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Σύμφωνα με αργεντίνικα ΜΜΕ, ο Payne βρισκόταν στην πόλη για να παρακολουθήσει συναυλία του πρώην συναδέλφου του από τους One Direction, Niall Horan. Υπάρχουν αναφορές ότι πριν από την πτώση, «συμπεριφερόταν περίεργα».

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάλληλος του ξενοδοχείου δήλωσε στις αρχές πως ο Πέιν φαινόταν πολύ έντονος και επιθετικός, σπάζοντας μάλιστα το laptop του στο λόμπι. Οι αρχές έλαβαν κλήση για άνδρα που συμπεριφερόταν παράξενα, «ίσως λόγω χρήσης ουσιών ή κατανάλωσης αλκοόλ».

Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Alberto Crescenti, ανέφερε ότι ο Liam υπέστη «πολύ σοβαρά τραύματα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο σε έναν εσωτερικό χώρο». «Επαληθεύσαμε την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας το διαβατήριο που είχε». Ο τραγουδιστής είχε «ένα εμφανές κάταγμα στη βάση του κρανίου». Η σορός του μεταφέρθηκε στο τοπικό νεκροτομείο για νεκροψία.

Λίγο μετά τον θάνατο του Liam, εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, με την αστυνομία να αποκλείει την είσοδο. Πολλοί θαυμαστές του βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. «Νιώθω συντετριμμένη. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή και δεχόμουν bullying στο σχολείο, τα τραγούδια του με βοήθησαν», δήλωσε η 26χρονη Martina Belaustgui στον Guardian. Άλλες μαρτυρίες από θαυμαστές όπως η 25χρονη Mariana Pinto μοιράστηκαν προσωπικές στιγμές και συναντήσεις τους με τον καλλιτέχνη.

Ο Λίαμ Πέιν, ο οποίος ήταν κυρίως γνωστός ως μέλος του διάσημου συγκροτήματος One Direction, είχε μια επιτυχημένη καριέρα μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2015. Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2019, με τίτλο «LP1», και το 2023 μοιράστηκε σε βίντεο στο YouTube ότι ήταν νηφάλιος για έξι μήνες. Ο Πέιν είχε αποκτήσει έναν γιο το 2017 με τη Σέριλ Κόουλ.



Ροη Ειδήσεων