Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜεγαλειώδης συναυλία για τα θύματα των Τεμπών: Δυναμικό παρόν του κόσμου

Μεγαλειώδης συναυλία για τα θύματα των Τεμπών: Δυναμικό παρόν του κόσμου

Ο παλμός, η συγκίνηση και τα τραγούδια που ενώθηκαν σε μια κοινή φωνή ήταν έντονα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, όπου το πλήθος τραγούδησε για τα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Παράλληλα, περισσότεροι από 42.000 θεατές συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας estage.gr για να παρακολουθήσουν τη συναυλία σε ζωντανή μετάδοση.

Η πρωτοβουλία για τη δωρεάν online μετάδοση της συναυλίας προήλθε από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, με την πρόταση να γίνεται από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συνολικά, 39.000 άτομα βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο, ενώ πολλοί άλλοι παρακολούθησαν τη συναυλία διαδικτυακά, όλοι μαζί φωνάζοντας «δυνατά» μηνύματα αλληλεγγύης, αλήθειας και μνήμης.

Στη σκηνή ανέβηκαν (με τη σειρά εμφάνισης) οι Λουδοβίκος των Ανωγείων, Κοινοί Θνητοί, Δημήτρης Μυστακίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Ιουλία Καραπατάκη, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας και Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έκλεισε τη συναυλία, δηλώνοντας πως «το επόμενο διάστημα θα συναντιόμαστε δισκογραφικά» και πως δε θα εμφανίζεται πλέον σε ζωντανές συναυλίες. Μεταφέροντας ένα μήνυμα ενότητας, είπε: «Ας ζήσουμε μια βραδιά-ένωση και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα».

Η βραδιά ξεκίνησε στις 19:00, με τους διοργανωτές να λένε: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να είμαστε εδώ απόψε, να βρισκόμασταν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλοι ζωντανοί. Μνημονεύουμε τους ανθρώπους που άδικα έφυγαν τόσο νωρίς. Ας ζήσουμε μια βραδιά ένωση και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα».

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων άνοιξε τη βραδιά με ένα τραγούδι που έγραψε την επόμενη μέρα των Τεμπών, με τίτλο «Το πικραμύγδαλο του Μάρτη», ενώ συνέχισε με στίχους που ανέφεραν: «Όρκο βαρύ σου δίνουμε να ακούσουν οι ουρανοί πως θα δικαιωθούμε ό,τι και να γενεί…».

Στην online μετάδοση, πλάνα από την Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο δημιούργησαν μια εντυπωσιακή εικόνα, ενώ νέοι άνθρωποι μπροστά στη σκηνή περίμεναν τους καλλιτέχνες με σεβασμό.



Ροη Ειδήσεων