Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣ. Ζαχαράκη: «Στόχος μας η στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας»

Σ. Ζαχαράκη: «Στόχος μας η στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας»

Η επαρκής στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα και τη διευκόλυνση της κοινωνικής τους ένταξης, ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη, κατά την ομιλία της στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Η υπουργός ανέφερε ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 308 μόνιμων υπαλλήλων στους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο, με τους πρώτους 153 να αναλαμβάνουν σύντομα τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, οι 79 υπάρχοντες κοινωνικοί λειτουργοί θα ενισχυθούν με 29 νέες προσλήψεις.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε επίσης την αύξηση των λειτουργικών δαπανών για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στον προϋπολογισμό του 2024, που φτάνει τα 20.365.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω αύξησή τους κατά 5 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 25 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος θα τριπλασιαστεί, ανεβαίνοντας από 100.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ.

Η υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της εξωστρέφειας και των συνεργασιών, όπως η αδελφοποίηση των Κέντρων Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου, αλλά και η συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία.

  • Τέλος, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε τις προτεραιότητες του υπουργείου για την εθνική κοινωνική πολιτική, που θα υλοποιηθούν με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως:
  • Πρόγραμμα θεραπευτικών και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για 1.635 παιδιά, με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.
  • Κοινωνική και εργασιακή ένταξη 200 ατόμων με αυτισμό, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, με προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ.
  • Πρόγραμμα επαγγελματικής αναδοχής, που θα συνδέει επαγγελματίες αναδόχους γονείς με παιδιά από ιδρύματα, ξεκινώντας το Νοέμβριο, για παιδιά με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.



Ροη Ειδήσεων