Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυνελήφθη 44χρονος που παρίστανε τον διανομέα - "Χτυπούσε" σε καταστήματα και φαρμακεία

Συνελήφθη 44χρονος που παρίστανε τον διανομέα – “Χτυπούσε” σε καταστήματα και φαρμακεία

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Κηφισιά, Πεύκη, Μαρούσι ήταν κάποιες από τις περιοχές που είχε “χτυπήσει” ο 44χρονος που κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπεξαίρεση.

Ο δράστης εντοπίστηκε χθες Τρίτη (15/10) στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Πως δρούσε

Ο 44χρονος σύμφωνα με την αστυνομία ως προς τον τρόπο δράσης του, κατόπτευε τους χώρους που στοχοποιούσε και επιβεβαίωνε πως δεν υπάρχουν πελάτες εντός, εισερχόταν σε αυτούς, και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Στο στόχαστρο του είχαν μπει καταστήματα, ξενοδοχεία και φαρμακεία.

Επέλεγε κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο, το οποίο του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες. Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό, ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού του δικύκλου.



Ροη Ειδήσεων