Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Φυλής: Το πανηγύρι των Άνω Λιοσίων εκπέμπει μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης

Δήμος Φυλής: Το πανηγύρι των Άνω Λιοσίων εκπέμπει μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης

“Το πανηγύρι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κοινωνική συνοχή αυτής της πόλης. Έδεσε τα Παλιά Λιόσια με τη σύγχρονη πόλη των Άνω Λιοσίων. Γι αυτό εξελίχθηκε σε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Αποτέλεσε πολιτιστική γέφυρα, που δένει τη ντόπια πολιτιστική παράδοση, με τα έθιμα που έφεραν από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι νέοι συνδημότες μας”, τόνισε στην καθιερωμένη ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου 21-05-2022, από την εξέδρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος Φυλής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους  πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας, γιατί “χάρη στη βοήθειά τους το πανηγύρι απέκτησε τη διαπολιτισμική του διάσταση”.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαχρονική προσφορά της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισημαίνοντας ότι εξελίχθηκε, διαχρονικά, σε μοχλό κοινωνικής παρέμβασης, κάνοντας μνεία στους φωτισμένους κληρικούς της και στον Μητροπολίτη Αθηναγόρα. “Ποιος μπορεί να ξεχάσει την προσφορά της Ενορίας στο σεισμό του ‘99”; αναρωτήθηκε ο Χρήστος Παππούς.

Κλείνοντας, καταχειροκροτούμενος, την ομιλία του, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης  και τον κόσμο για τη μαζική παρουσία τους. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. “Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να σας βραβεύσουμε για την επιτυχία σας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου μας” τόνισε χαρακτηριστικά.



Ροη Ειδήσεων