Τρίτη 7 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Κρωπίας: Ένα Μουσείο γεννιέται στον Υμηττό

Δήμος Κρωπίας: Ένα Μουσείο γεννιέται στον Υμηττό

Με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Κρωπίας, το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας» και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) έχουν την τιμή να ανακοινώσουν τη δημιουργία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού Μουσείου Υμηττού –Σπύρος Λέκκας.

Η εκδήλωση  της επίσημης ανακοίνωσης  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Kρωπίας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 47).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, οι οποίοι θα ανακοινώσουν από κοινού, τη δημιουργία του Μουσείου και τις πρώτες αποφάσεις και ενέργειες υποστήριξής του.
  • Η Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας», ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη – Λέκκα, θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και το ρόλο του Μουσείου για τους κατοίκους των Δήμων του Υμηττού, καθώς και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του.
  • Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π., καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, θα αναπτύξει το θέμα «Διαχείριση περιβάλλοντος στον Υμηττό, σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης».



Ροη Ειδήσεων