Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΜετρό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια από τις 27 Σεπτεμβρίου

Μετρό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια από τις 27 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν σήμερα από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια στην γραμμή 3 του Μετρό. Οι τροποποιήσεις γίνονται λόγω της επέκτασης της γραμμής προς Πειραιά και της έναρξης λειτουργίας των 3 νέων σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα αποβιβάζουν τους επιβάτες στην Νίκαια και θα συνεχίζουν άδεια έως το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών δρομολογίων. Προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 36 λεπτά (από 30 λεπτά) ενώ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Δημοτικό Θέατρο θα παραμένει αμετάβλητο το 4λεπτο τις ώρες αιχμής.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους τρεις νέους σταθμούς του μετρό στον Πειραιά. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει και η κυκλοφορία των συρμών σε όλους τους νέους σταθμούς, δηλαδή τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Αναλυτικά ο χρόνος ανά σταθμό από και πρός Νίκαια διαμορφώνεται ως εξής:

Η συχνότητα διέλευσης μετά τις αλλαγές διαμορφώνεται ως εξής:

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων