Κυριακή 12 Μαΐου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (26/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (26/10)

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει μια μουσική βραδιά με τραγούδια και μελωδίες του 1940, που συντρόφευσαν και έδωσαν κουράγιο, ορμή και ελπίδα στις καρδιές του ελληνικού λαού τις ημέρες του πολέμου. Τρεις τραγουδιστές, ο Μπάμπης Βελισσάριος, η Ελένη Βουδουράκη και η Ιωάννα Φόρτη, με τις ενορχηστρώσεις του Βασίλη Τενίδη «ξαναζωντανεύουν» μιαν άλλη εποχή. Στις 8.30 μ.μ., στο Ολύμπια, Ακαδημίας 59.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στην κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίπο «Φιλουμένα Μαρτουράνο». Ενα δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που συμπυκνώνει στις σελίδες του μια ολόκληρη εποχή, με τη Μαρία Ναυπλιώτου να ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο, ένα ρόλο που έχουν ερμηνεύσει δημοφιλείς ηθοποιοί ανά τον κόσμο. Πρεμιέρα απόψε στις 8 μ.μ., θέατρο «Δημήτρης Χορν», Αμερικής 10, Κολωνάκι.

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Η Ανεξάρτητη Μεραρχία». Δεκατρείς ζωγράφοι θέλουν με τη σειρά τους να σώσουν από τη λήθη το ηρωικό αφήγημα. Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα αγωνιστών της Ανεξάρτητης Μεραρχίας και αλληγορικές αναπαραστάσεις της μακράς πορείας της Εκστρατείας. Εγκαίνια απόψε στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί τη μουσική συνάντηση του συνόλου Nederlands Blazers Ensemble με την οικογένεια Ξυλούρη. Στο πρωτότυπο πρόγραμμα που παρουσιάζουν στην Αθήνα, η λύρα, το λαούτο, η φωνή και τα κρουστά «εμπλέκονται» με τον ήχο των πνευστών του NBE. Στις 8 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Σήμερα ανεβαίνει στο θέατρο Προσκήνιο το έργο του Αντον Τσέχωφ «Ο θείος Βάνιας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στην παράσταση συμμετέχουν οι Χρήστος Λούλης, Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Φιλίνη κ.ά. Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη, Πολυτεχνείο, Εξάρχεια.

πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων