Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Ραφήνας Πικερμίου: Ενισχύεται με δύο υπερσύγχρονα οχήματα μετά από συνεργασία με...

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Ενισχύεται με δύο υπερσύγχρονα οχήματα μετά από συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Δύο νέα ολοκαίνουρια «ετοιμοπόλεμα» οχήματα – φορτηγά προστίθενται στον στόλο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως καθοριστική στιγμή, ενισχύοντας την προσπάθεια μας στην κατεύθυνση της θωράκισης και προστασίας των πολιτών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς σε αγαστή συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΣΣ) ο οποίος είναι ο δωρητής και την εταιρεία Εμπορίας ERGOTRACK του Ομίλου «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ» ευοδώθηκαν οι χρονοβόρες διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από το 2019. Έτσι τα εν λόγω οχήματα, τα οποία θα συμβάλουν κυρίως στην Πολιτική Προστασία αλλά θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, παρουσιάστηκαν επίσημα στον εργοστασιακό χώρο του Ομίλου στη Μάνδρα Αττικής.

Η τελική έγκριση των προδιαγραφών έγιναν μετά από την αξιολόγηση του Δήμου μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν ενδελεχείς συζητήσεις της Διοίκησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τις οποίες εξετάστηκαν οι ανάγκες και καθορίστηκαν οι προδιαγραφές των οχημάτων οι οποίες στη συνέχεια σε συνεννόηση με το ΕΣΣ και την ERGOTRACK, ενσωματώθηκαν στα οχήματα.

Η άφιξη των δύο νέων ολοκαίνουριων οχημάτων στα αμαξοστάσια του Δήμου μας αναμένεται εντός του επομένου διμήνου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασίες έκδοσης των αδειών κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων θα συμβάλει στην αντιπυρική προστασία και θωράκιση ενώ από την πλευρά του ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι θα «συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα και να βοηθάμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας».

Δήλωση Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς

«Παραλάβαμε δύο νέα οχήματα εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο μας στο πλαίσιο μια συνεχούς προσπάθειας να βελτιώσουμε την Πολιτική Προστασία σε Ραφήνα και Πικέρμι, διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα αντιπυρικής προστασίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια συνελετελσε η σημαντική δωρεά του ΕΣΣ η οποία μας δίνει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα να συνδράμουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ευχαριστώ από καρδιάς προσωπικά τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό για τη συνεργασία έως την επίτευξη του στόχου και δεσμεύομαι προσωπικά ότι η ευγενική και πολύτιμη δωρεά του θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία όλων των πολιτών.»

Δήλωση Προέδου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιου Αυγερινού

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει την υποχρέωση να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής πολιτείας όχι μόνο βεβαίως και κυρίως λόγω φυσικών καταστροφών αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρειαστεί να ανταποκριθούμε όπως με το φοβερό το συγκλονιστικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επανερχόμενος στο θέμα των φυσικών καταστροφών, από τη μεγάλη και φοβερή πυρκαγιά στο Μάτι το 2028 είχαμε υποσχεθεί ότι τουλάχιστον στους Δήμους που πραγματικά είχαν πληγεί κατά το χειρότερο τρόπο να μπορέσουμε ως Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κάτι να προσφέρουμε, κάτι που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Αυτές λοιπόν οι δύο μονάδες που σήμερα δωρίζουμε τόσο της υδροφόρας όσο και του γερανοφόρου – κοπτικού μηχανήματος πιστεύουμε ότι πραγματικά θα βοηθήσουν τον Δήμο ο οποίος έχει τεράστιες υποχρεώσεις, να ανταποκριθεί εάν και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη που απευχόμαστε.

Όμως θεωρώ ότι αυτές οι δύο μονάδες θα είναι απαραίτητο εργαλείο στο να μπορέσει να επιτελέσει το καθήκον του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα και να βοηθάμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας.»



Ροη Ειδήσεων