Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔήμητρα Τσεβά-Μήλα: Φροντίδα για καθημερινότητα και σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα με...

Δήμητρα Τσεβά-Μήλα: Φροντίδα για καθημερινότητα και σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα με στόχο καλύτερη ποιότητα ζωής

Για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τις προτεραιότητες της θητείας της μιλά μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη. «Βάζουμε σε νέα βάση όλες τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες: με νέο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, με εξοικονόμηση μεγάλων ποσών από ενοικιάσεις ακινήτων, με αύξηση των εσόδων από τους χώρους που μισθώνουμε κ.ά.», επισημαίνει.

Ποια ζητήματα εντοπίσατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Δημαρχείο ότι απαιτούν άμεση προσοχή;

«Η ερώτησή σας με γυρίζει πίσω σε κάτι που θέλω να αναφέρω ως γεγονός και αφορμή για μία θεσμική αλλαγή που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου δεν υπήρξε παράδοση – παραλαβή. Το ίδιο συνέβη και σε πολλούς άλλους Δήμους.
Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει θεσμική πρόβλεψη σχετικά με την παράδοση –παραλαβή. Ο απελθών δήμαρχος πρέπει να ενημερώνει τον νεοεκλεγέντα. Είναι απαραίτητο για να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο Δήμο ήρθαμε αντιμέτωποι με μία σειρά θεμάτων από αυτά που έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε ως “καυτή πατάτα”. Αλλά, καθημερινά δουλεύουμε για το καλύτερο .
• Διασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία του “Οχυρού”.
• Τη συνέχιση των εργασιών στο Μέγα Ρέμα -με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.
• Ζητήσαμε επιπλέον κυκλοφοριακή μελέτη για την βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στην πόλη, κατά τους θερινούς μήνες.
• Επιβεβαιώσαμε το “όχι” στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Πικέρμι.
• Κάναμε νέα μελέτη για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών την πλατεία της Διώνης κα.

Πάνω από όλα, όμως, αποκαταστήσαμε το καλό κλίμα συνεργασίας με τους υπαλλήλους και τους πολίτες και προχωρήσαμε στην ετήσια αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για να μπορεί να λειτουργεί ο Δήμος αποτελεσματικά, παρά τα προβλήματα που κληρονομήσαμε».

Ποιες οι προτεραιότητες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την επόμενη πενταετία;

«Είμαστε σε συνεργασία με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργούν οι χαμηλές πτήσεις πάνω από την πόλη μας, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση για τα μεγάλα έργα -όπως ο προαστιακός και η Αττική Οδός- συνεργαζόμαστε με όλους τους συναρμόδιους φορείς για το Λιμάνι Ραφήνας και το παράκτιο μέτωπο και -φυσικά- να τελειώνουμε με την μεγάλη εκκρεμότητα της Λεωφ. Φλέμινγκ.

Την ίδια ώρα βάζουμε σε νέα βάση όλες τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες: με νέο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, με εξοικονόμηση μεγάλων ποσών από ενοικιάσεις ακινήτων, με αύξηση των εσόδων από τους χώρους που μισθώνουμε κ.ά. Φροντίζοντας παράλληλα για την καθαριότητα της πόλης και την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά ενόψει των θερινών μηνών έχουμε θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα την πολιτική προστασία την οποία ενισχύουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Ποιες είναι οι εκτιμώμενες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή και στην κυκλοφορία λόγω της επικείμενης μονοδρόμησης της Ευβοϊκού, στο πλαίσιο των έργων στο Μεγάλο Ρέμα;

«Στο αρχικό σχέδιο ο δρόμος θα έκλεινε. Είπαμε “όχι” και ζητήσαμε κυκλοφοριακή μελέτη για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα περνάνε τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά για το λιμάνι μέσα από την πόλη. Αναμένουμε τη μελέτη που θα δείξει τη χάραξη μιας εναλλακτικής διαδρομής που θα γίνει με ευθύνη του αναδόχου του έργου».

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας στον πολιτισμό – αθλητισμό;

«Θέλουμε να προσφέρουμε ποιοτικές εκδηλώσεις, ενίσχυση της κοινωνικής ζωής και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι βασικοί πυλώνες της ποιότητας ζωής και απόλυτη δική μας προτεραιότητα. Για αυτό και στηρίζουμε εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές ομάδες και ανταποκρινόμαστε σε όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα πολιτών που αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες. Φροντίζουμε παράλληλα για το περιεχόμενο: να υπάρχει η μουσική και ο χορός, να υπάρχει όμως και η γνώση».

Πώς μπορεί ο Δήμος να στηρίξει περαιτέρω τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;

«Είμαστε στο πλευρό κάθε πολίτη: με το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Βοήθεια στο Σπίτι και, φυσικά, τα ΚΑΠΗ. Έχουμε στο μυαλό μας και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και συνοχής. Μπορώ ενδεικτικά να αναφέρω την πρωτοβουλία μας χάρη στην οποία μεταφέρθηκε στη Ραφήνα και το Πικέρμι η κινητή μονάδα για δωρεάν μαστογραφία σε κάθε γυναίκα που έκλεινε ραντεβού».



Ροη Ειδήσεων