Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔικαστικάΑρνήθηκαν οι δικαστές την παραίτηση από την έφεση του πιλότου για το...

Αρνήθηκαν οι δικαστές την παραίτηση από την έφεση του πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ένα μεγάλο “όχι” στην πρόθεσή του να παραιτηθεί από την έφεσή του και να διακόψει τη δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν σε δεύτερο βαθμό, άκουσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η πρόθεση του 35χρονου πιλότου να παραιτηθεί από την έφεση, ώστε να σταματήσει η εν εξελίξει δίκη του, φαίνεται να μην βρήκε σύμφωνο το δικαστήριο το οποίο δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του πιλότου από το ένδικο μέσο.

Σήμερα το πρωί, οπότε είχε προσδιοριστεί η συνέχεια της δίκης, στο Δικαστήριο προσήλθε η συνήγορος του κατηγορούμενου -ο οποίος απουσιάζει από το εδώλιο- και δήλωσε ότι ο πιλότος παραιτείται από τη δίκη ενώ η ίδια μαζί με τον έτερο συνήγορο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, δήλωσαν ότι παραιτούνται από την υπεράσπισή του.

Τον λόγο πήρε ο εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασίας καθώς, όπως είπε, σε αυτό το στάδιο δεν είναι εφικτή η παραίτηση του κατηγορούμενου και εξήγησε πως η δήλωση παραίτησης θα έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο.

Έπειτα από σύντομη διακοπή το δικαστήριο με απόφασή του ομονόησε με τον εισαγγελική κρίση και ανακοίνωσε ότι σε αυτό το στάδιο της δίκης δεν μπορεί να υπάρξει παραίτηση του κατηγορουμένου.

Η έδρα απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε την πρόοδο της δίκης με διορισμό συνηγόρων στον κατηγορούμενο, αφού δηλώθηκε η παραίτηση των δύο συνηγόρων από την υπεράσπισή του. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Σε λίγη ώρα, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τους δικηγόρους στους οποίους θα δώσει εντολή να αναλάβουν την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ροη Ειδήσεων