Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΜε ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων διευθέτησης του...

Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η απόφαση έναρξης της διαδικασίας υποβολής προσφορών για την ανάθεση του έργου σε ανάδοχο

Γ. Πατούλης: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προχωράμε τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς χρονοτριβές ώστε αυτό το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο να ολοκληρωθεί άμεσα»

Με την προσωπική επίβλεψη και συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την επανέναρξη και ολοκλήρωση των έργων διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα χθες Τρίτη 13 Ιουνίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η απόφαση πρόσκλησης προς τους Οικονομικούς Φορείς για την  υποβολή προσφορών, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν στις 27-06-2023, με στόχο την άμεση ανάδειξη αναδόχου.

Συγκεκριμένα η διαπραγμάτευση θα γίνει στις 26 Ιουνίου και οι προσφορές θα υποβληθούν στις 27-06-2023 προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και την ίδια ημέρα θα συνταχθεί το σχετικό Πρακτικό που θα προωθηθεί για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή ώστε να αναδειχθεί Προσωρινός Μειοδότης.

Ο κ. Πατούλης έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να ακολουθηθεί ο ίδιος ταχύς ρυθμός και στις υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι και την υπογραφή της Σύμβασης και την έναρξη εκτέλεσης του έργου.

Υπενθυμίζεται πως κατόπιν ενεργειών του, σε συνεργασία και με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στις 7 Ιουνίου, υπεγράφη η απόφαση πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 30.826.112,48 €.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προχωράμε τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς χρονοτριβές ώστε αυτό το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο να ολοκληρωθεί άμεσα.

Μετά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης με την πρόσφατη απόφαση πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ύψους  30.826.112,48 €., χθες η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη σχετική πρόσκληση και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάθεση σε ανάδοχο.

Εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Ένα αντιπλημμυρικό έργο μέγιστης προτεραιότητας και από τα σημαντικότερα στην Αττική σε συνεργασία και με το Δήμο ΒΒΒ και προσωπικά με τον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντέλλο, μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης. Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο ΒΒΒ για τη συνεργασία καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που με επιμέλεια και αφοσίωση, μερίμνησαν ώστε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τομέα Περιβάλλοντος ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Μαμαλούγκα καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ Γ. Ζερβό για τη συμβολή τους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Μετά από επίμονη, επίπονη και συστηματική προσπάθεια και συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σειρά δύσκολων και σύνθετων γραφειοκρατικών ζητημάτων λύθηκαν και πλέον εγκρίθηκε εκ νέου από το ΕΣΠΑ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ η επαυξημένη χρηματοδότηση για να ξεκινήσει και αυτή τη φορά  να ολοκληρωθεί, η κατασκευή του ρέματος Κόρμπι το οποίο, με ευθύνη της εργοληπτικής εταιρείας και  μόνο, κινδύνευσε να μετατραπεί σε  «νέο γεφύρι της Άρτας».  Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αλλά και τα στελέχη και όλους τους υπεύθυνους της Περιφέρειας και του Δήμου μας, για τη συνέπεια και αυταπάρνηση που επέδειξαν για την επανεκκίνηση ενός τόσο αναγκαίου για την περιοχή μας, υδραυλικού έργου.

Ένα από τα κρισιμότερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αφού πρόκειται για έργα, ασφαλούς διοχέτευσης της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή.

 Το ρέμα παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές κατά καιρούς, οπότε αποτελεί βασική κοινωνική προτεραιότητα η διασφάλιση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και να ελαχιστοποιούνται οι υλικές ζημιές. Επίσης σε μεγάλο μέρος του έχει εκφυλιστεί λόγω αστικών παρεμβάσεων με συνέπεια την άναρχη και συχνά καταστροφική διέλευση του νερού σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.



Ροη Ειδήσεων