Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΜια Μεγάλη Γιορτή Αθλητισμού από τον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Ασπροπύργου

Μια Μεγάλη Γιορτή Αθλητισμού από τον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Ασπροπύργου

4ήμερο Πανόραμα Αθλητικών Εκδηλώσεων

Για μια ακόμη χρονιά, ο Οργανισμός Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου διοργάνωσε μια φαντασμαγορική γιορτή για τον Αθλητισμό το 4ήμερο ΠΑΝΟΡΑΜΑ Αθλητικών Εκδηλώσεων από τις 25/5 έως τις 28/5, με τη συμμετοχή παιδιών διαφόρων ηλικιών αλλά και ενηλίκων. Και φέτος, το αθλητικό αυτό γεγονός εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BEACTIVE, που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της
δράσης του Ελληνικού Προγράμματος #BeActiveHellas.

Το Αθλητικό ταξίδι ξεκίνησε, με τους τελικούς αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης,
χειροσφαίρισης, πετοσφαίρισης του 8 ου Διασχολικού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Ακολούθησε, μια ιδιαίτερη παράσταση από τα μέλη του Οργανισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Θ. Τσόκας», τα οποία παρουσίασαν πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής, ασκήσεις ισορροπίας και ενδυνάμωσης τόσο με το σώμα τους όσο και με όργανα καθώς και γλετζέδικους παραδοσιακούς χορούς των Αρβανιτών, όπως καλαματιανό, τσάμικο, συρτό και καγκέλι κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αποκορύφωμα του 4ήμερου Αθλητικού Πανοράματος ήταν η Κυριακή, όπου το Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου «πλημμύρισε» από χαρούμενες φωνές, παιδιών κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν σε αγώνες στίβου, όπως άλμα, ρίψεις και δρόμους. Όλα τα παιδιά βγήκαν νικητές λαμβάνοντας το «χρυσό» μετάλλιο για την προσπάθειά τους.

Η αθλητική εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, που για μια ακόμη φορά συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες για τις υψηλές αθλητικές τους επιδόσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί οι κόποι και οι προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής, εδώ και 17 χρόνια, στον τομέα του Αθλητισμού έπιασαν τόπο.

Γεμίσαμε τα γήπεδά της πόλης με παιδιά και εφήβους, που ασχολούνται με τον αθλητισμό και καθημερινά μας κάνουν περήφανους. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους». Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευσή του, από τον Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννη Κατσαρό και τον νΑντιπρόεδρο, κ. Αντώνη Κοναξή για τη συνολική του προσφορά στον Αθλητισμό και την υποστήριξη των δράσεων του ΟΑΦΝΤΗ. Παράλληλα, τίμησαν την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια TAEKWODO και Πρέσβειρα του #BEACTIVEHELLAS, κ. Μαρία Καρπαθάκη για τη στήριξη των δράσεων του Οργανισμού. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι απονομές των μεταλλίων σ’ όλους τους συμμετέχοντες τόσο του 8 ου Διασχολικού Πρωταθλήματος όσο και των αγώνων στίβου καθώς και των διακριθέντων αθλητών της πόλης.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. ευχαριστούν θερμά το προσωπικό και τους εθελοντές για την άψογη διοργάνωση και πάνω από όλα τους συμμετέχοντες, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, που στηρίζουν και συμμετέχουν, κάθε φορά στις δράσεις του Οργανισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ., κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ιωάννης Ηλίας, Μάρκος Μάμας, Μαρία Ατματζίδου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχαήλ Χατζής και τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ.κ. Μαρία Γκούμα , Νίκος Τερζόγλου και το μέλος του Attica TV, κ.Κωνσταντίνος Καλλιέρης.



Ροη Ειδήσεων