Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΒριλήσσια: 6 μήνες χώρις βραδινές περιπολίες από την εταιρεία Security

Βριλήσσια: 6 μήνες χώρις βραδινές περιπολίες από την εταιρεία Security

Εδώ και 6 μήνες δεν εκτελούνται οι βραδινές περιπολίες από την εταιρεία φύλαξης. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει λήξει από τις 31/12/2022 και η Δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε έγκαιρα ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της υπηρεσίας.

H σύμβαση αυτή είχε διάρκεια 24 μήνες με δικαίωμα προαίρεσης – παράτασης για επιπλέον 12 μήνες. Όμως το δικαίωμα της παράτασης χάθηκε λόγω καθυστέρησης από την πλευρά του Δήμου των σχετικών διαδικασιών…

Συγκεκριμένα στην πόλη επιχειρούσαν καθημερινά, από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, 3 αυτοκίνητα της ιδιωτικής εταιρείας φυλάσσοντας τα δημοτικά κτίρια και άλλες υποδομές, όπως τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους του προαστίου μας.

Αν και το μέτρο αυτό ήταν επικουρικό και ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν ήταν ο καταλληλότερος όπως είχαμε αναφέρει επανειλημμένα, ωστόσο είναι αλήθεια ότι η παρουσία αυτών των αυτοκινήτων ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη. Αν στο γεγονός αυτό προσθέσει κανείς και την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας τότε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πόλη μας βρίσκεται ανοχύρωτη.

Τόσο ο επικεφαλής της ”Νέας Πνοής” Γιάννης Πισιμίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Αναγνώστου και εγώ προσωπικά όλο αυτό το διάστημα επισημάναμε αυτό το κενό στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη Διοίκηση να απαντά ότι προτίθεται να συνεχίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει κάτι εδώ και μισό χρόνο, και ενώ μάλιστα οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, και σύμφωνα με μελέτες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξάνονται σημαντικά αυτή την περίοδο.

Είναι φανερή η έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού από την πλευρά της Διοίκησης σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα της πόλης, όπως φάνηκε πρόσφατα πάλι η ανεπάρκειά της στην αδυναμία επανασύστασης της  δημοτικής αστυνομίας, σε μια περίοδο μάλιστα που τα επίπεδα εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί στα Βριλήσσια.

Πηγή: vrilissianews.gr



Ροη Ειδήσεων