Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΚυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση - Τέσσερα πρόσωπα στη...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση – Τέσσερα πρόσωπα στη «μαύρη λίστα»

Αναταράξεις έχει φέρει, όπως είναι φυσικό, στην κυβέρνηση η τραγωδία στη Θεσσαλία με τον πρωθυπουργό, όπως μαθαίνω, να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος γενικότερα για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, σε όλα τα επίπεδα.

Και αυτό γιατί με τις πλημμύρες αναδείχτηκαν και οι τεράστιες παθογένειες που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση αλλά και η ανυπαρξία σε πολλές περιπτώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προφανώς και η σφοδρότητα της κακοκαιρίας ήταν τέτοια που θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα. Aπό εκεί και πέρα ήδη έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για το αν θα μπορούσε κάποια πράγματα να είχαν λειτουργήσει αλλιώς για να μετριαστούν τα προβλήματα. Μπορεί βέβαια η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού να είναι η αποκατάσταση των ζημιών και η ενίσχυση των κατοίκων, των αγροτών και των επιχειρήσεων της περιοχής, από εκεί και πέρα όμως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το αν η πολιτική προστασία έκανε όλα αυτά που θα έπρεπε, αν υπήρξε ο κατάλληλος συντονισμός με το στρατό και τέλος πάντων αν θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά.

Πότε θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά τα πρόσωπα, η γάτα μου λέει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αξιολογήσει τη στάση των συνεργατών του, για το αν θα προχωρήσει όμως σε αλλαγές, και κυρίως πότε θα τις κάνει αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Το σίγουρο είναι πως στη … μαύρη λίστα έχουν μπει τουλάχιστον τρία, τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που δεν τα βλέπω να μακροημερεύουν.

Στελέχη που δεν έχουν απαραίτητα εμπλοκή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα όσα έγιναν στον κάμπο. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και μια μεγάλη συζήτηση για το ρόλο της πολιτικής προστασίας και ήδη υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις για αλλαγές στη δομή με την ενεργότερη εμπλοκή του στρατιωτικού μηχανισμού, κάτι που, πάντως και επιχειρησιακά αλλά και επικοινωνιακά, το βλέπω δύσκολο. Στην προσπάθεια ανασύνταξης πάντως της κυβέρνησης μαθαίνω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως προτεραιότητα την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, δίνοντας εντολή να μην υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια. Προφανώς γνωρίζει πολύ καλά πως οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την κυβέρνηση και πως η όποια ανάκαμψη στην εικόνα θα προκύψει μόνο μέσα από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στη Θεσσαλία.

Γράφει ο Δημήτρης Κοτταρίδης

πηγή: newsbomb.gr



Ροη Ειδήσεων