Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΠού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Ερμηνεύοντας με άνεση κλασική μουσική αλλά και τζαζ, το βραβευμένο κουαρτέτο Ébène εμφανίζεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αντιπροσωπευτικά έργα για κουαρτέτο εγχόρδων με έργα Χάιντν, Μπάρτοκ και Σούμπερτ. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, στις 20.30.

Η παράσταση «Amazing» (φωτογραφία), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, ανεβαίνει και πάλι στο θέατρο ΠΛΥΦΑ. Το έργο βασίζεται στο παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» των αδελφών Γκριμ και η ομάδα χορού Griffón μαζί με την Ιωάννα Πορτόλου δημιουργoύν ένα ανατρεπτικό έργο για τις αντιθέσεις του ανθρώπινου είδους. Κορυτσάς 39, Βοτανικός, στις 21.30

Ο πρώτος τόμος με τα θεατρικά άπαντα του Μποστ, που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο «Ο Μωβ Σκίουρος», θα παρουσιαστεί σήμερα στο θέατρο Στοά. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου, ο εκδότης Σπύρος Παπαϊωάννου, η ηθοποιός και εγγονή του Μποστ Θαλασσινή Βοσταντζόγλου και η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη. Μπισκίνη 55, στις 20.00.

Την προσωπική εμπειρία, αφήγηση και προσέγγιση του φωτογράφου μέσα από 30 εικόνες και 10 φωτογραφικά θέματα καταθέτει ως εργαλείο κοινωνικού διαλόγου ο Ιωάννης Αρμυριώτης, με τίτλο «Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. Μια προσωπική υπόθεση». Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο κτίριο Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς, από τις 10.00 έως τις 18.00.

Ο τίτλος της νέας τους δουλειάς είναι «Varvara Project» και εκτός από αυτή θα παρουσιάσουν και άλλα τραγούδια για την αγάπη. Ο λόγος για Τα Καλογεράκια, ή τα Παντελομίχαλα, δηλαδή τους Mιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, που θα εμφανιστούν σήμερα στο Faust. Στις 21.30, Αθηναΐδος 12 και Καλαμιώτου 11.

 



Ροη Ειδήσεων