Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΠού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Ο Τakis χρησιμοποιούσε μαγνήτες για τη δημιουργία των έργων του, τους μαγνήτες χρησιμοποιεί και το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8 έως 12 ετών, όπου τα παιδιά θα μάθουν τις ιδιότητές τους, θα κινηθούν με πυξίδες και θα παίξουν με τα διαδραστικά γλυπτά

Τakis χρησιμοποιούσε μαγνήτες για τη δημιουργία των έργων του, τους μαγνήτες χρησιμοποιεί και το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8 έως 12 ετών, όπου τα παιδιά θα μάθουν τις ιδιότητές τους, θα κινηθούν με πυξίδες και θα παίξουν με τα διαδραστικά γλυπτά. Ιδρυμα Takis, στις 25 Νοεμβρίου, τέρμα Δερβενακίων, Γεροβουνό, για πληροφορίες στο gro.noitadnuofsikat@tcatnoc.

Τελευταίες παραστάσεις του «Εχθροί, μια ερωτική ιστορία» του Ισαάκ Μπάσεβις, ενός έργου-ύμνου στη γυναίκα, που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Π.Π. όπου ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να ξεπεράσει το τραύμα του Ολοκαυτώματος και έρχεται αντιμέτωπος με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του. Σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός, Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Σάββατο στις 18.00 και 21.00, Κυριακή στις 19.00. Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.

 

Το «Ερωτευμένο σύννεφο» (φωτογραφία), η επιτυχημένη όπερα για παιδιά και νέους βασισμένη στο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, που εξυμνεί αξίες όπως η ελευθερία, η φιλία και η κοινωνική δικαιοσύνη, θα παρουσιαστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Λιμπρέτο Ελένη Ζαφειρίου, σκηνο-θεσία Ελένη Ευθυμίου και μουσική Σοφία Καμαγιάννη. Στις 11.00 και στις 19.30, ΚΠΙΣΝ.

Το προξενείο της Ζάμπιας και ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος Βάνα Μπα Αφρικα διοργανώνει ένα αφρικανικό φεστιβάλ με παραδοσιακά φαγητά, χορό και μουσική. Θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και σεμινάρια για αφρικανικούς χορούς και κρουστά. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και γίνεται με ελεύθερη είσοδο. Σάββατο και Κυριακή στην Α΄ πλατεία Ψυχικού, από τις 11.00.

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Vox ως συνέχεια της καλοκαιρινής επιτυχημένης περιοδείας τους. Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, Ιερά Οδός 16.

Επιμέλεια: Αιμιλία Καλογεράκ

 

 

 



Ροη Ειδήσεων