Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔεύτερος κύκλος ενημέρωσης στους βουλευτές της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεύτερος κύκλος ενημέρωσης στους βουλευτές της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςπροκειμένου να πεισθούν και να ψηφίσουν την κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος.

Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώνος κόμματος έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 60 βουλευτές. Πρώτη έφτασε η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία. Ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου και Νίκος Ταγαράς που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.  Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι πείστηκε από τον πρωθυπουργό και μετέβαλε στάση, ως εκ τούτου θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.Σύμφωνα με πληροφορίες και η βουλευτής Ζωή Ράπτη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι με την κυβερνητική ρύθμιση δίνεται ένα διακίωμα για να προστατευθούν τα παιδιά.

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Πλεύρης: Η ΝΔ βγαίνει πιο ισχυρή από τη συζήτηση

Το «παρών» στα γραφεία της Πειραιώς δίνει επίσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο κ. Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του και στη σημερινή συνάντηση. «Δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση» ανέφερε επίσης ο κ. Πλεύρης. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος υποστήριξε από την πλευρά του ότι «δεν κάνουμε μασάζ και ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν φροντιστήρια. «Οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα» τόνισε στη δήλωσή του.

6085432
Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος
6085407
Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος
6085412
Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης
6085425__1_



Ροη Ειδήσεων