Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔημοτικοί σύμβουλοι για μια μέρα έγιναν μαθητές στη Νίκαια

Δημοτικοί σύμβουλοι για μια μέρα έγιναν μαθητές στη Νίκαια

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κάθισαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο. Τους μαθητές και συνοδούς υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, φανερά συγκινημένος γιατί και ο ίδιος υπήρξε μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου και μοιράστηκε τις αναμνήσεις του με τα παιδιά .
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Μπίχτα για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του θεσμού και έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα . Ακόμη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου που χρονολογούνται από το 1954 και να ξεναγηθούν στις υπηρεσίες Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η σημερινή σας παρουσία εδώ με ταξίδεψε χρόνια πίσω, τότε που και γω ως μαθητής της έκτης μετέφερα θρανία για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε νέο κτίριο. Θέλω να συγχαρώ τους δασκάλους για το συνεχές ενδιαφέρον τους και να τονίσω ότι σταθήκαμε και θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί κάθε πρωτοβουλίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ως απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Ακόμη θέλουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων προοκειμένου να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες και ιδέες της νεας γενιάς».
Ο κ. Περικλής Γύφτος δάσκαλος και συνοδός των παιδιών υπογράμμισε ότι «η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής του Πολίτη και ήταν μια ευκαιρία να λυθούν οι απορίες των παιδιών για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου».Με τη συνάδελφό του κα Ελευθερία Κρομμύδα ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ για την αποδοχή και με χαρά παρέλαβαν βιβλία σε σχέση με την ιστορία της πόλης για τη σχολική βιβλιοθήκη τους.



Ροη Ειδήσεων