Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΈντι Ζεμενίδης: Αν η Τουρκία ξαναρχίσει τις υπερπτήσεις ή τις προβοκάτσιες δεν...

Έντι Ζεμενίδης: Αν η Τουρκία ξαναρχίσει τις υπερπτήσεις ή τις προβοκάτσιες δεν θα πάρει τα F16

Για την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών του αιτήματος της Ελλάδας για τα αεροσκάφη F35, μίλησε στην ΕΡΤ ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής Hellenic American Leadership Council.

Ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως είναι ικανοποιητική η εξασφάλιση των F35, λέγοντας πως «πρώτη φορά – δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο – να δεσμεύσει το Κογκρέσο το υπουργείο Εξωτερικών, για μια πώληση όπλων σε σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

Σχετικά με την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία, είπε πως «αυτό είναι μια δέσμευση πως θα εξετάζουν ότι αμερικανικά όπλα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας ή για υπερπτήσεις» και πρόσθεσε πως «αν ξαναρχίσει αυτή η πολιτική από την Άγκυρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να πάρει μέτρα για να τη σταματήσει και αν συνεχίζει η Τουρκία, πρέπει να πάρει μέτρα, να παγώσει ή να ακυρώσει την πώληση στην Τουρκία. Γιατί αυτά τα F-16 δεν είναι στα ράφια, δεν θα τα πάρει ούτε σήμερα ούτε αύριο η Τουρκία. Αυτά θα έρχονται σιγά – σιγά μέχρι το 2028».Η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα πρώτα F-35 έως το 2028 ανέφερε επίσης ο κ. Ζεμενίδης και ισχυρίστηκε πως είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, όπως ήταν και η αμυντική συμφωνία.



Ροη Ειδήσεων