Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑποκριάτικες εκδηλώσεις 2024 στον Δήμο Αχαρνών με κέφι, μουσική, χορό και τον...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2024 στον Δήμο Αχαρνών με κέφι, μουσική, χορό και τον Τόνι Σφήνο -Παραδοσιακά κούλουμα στο Ολυμπιακό Χωριό

Ένα μοναδικό, πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες 2024, έχει σχεδιάσει και φέτος ο δήμος Αχαρνών.

Αναδεικνύοντας το στοιχείο της παράδοσης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου, στις 10, στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου όπου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου θα αναβιώσουν τοπικά αποκριάτικα έθιμα, που θα μας μυήσουν στο πνεύμα της Αποκριάς, σκορπίζοντας κέφι και χαρά. Την ίδια μέρα, στις 3 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η Καρναβαλική παρέλαση από το Δημαρχείο Αχαρνών με την πολύτιμη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και φορέων του δήμου και αυτοσχέδια άρματα  με τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Και η διασκέδαση συνεχίζεται. Οι σχολές χορού της πόλης θα  παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα και θα μας προετοιμάσουν για το μεγάλο πάρτι με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σφήνο.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Χωριό (Είσοδος Γ- έναντι του ΙΓΜΕ). Από τις 10:00 το πρωί, θα εορταστούν τα Κούλουμα, με νηστίσιμα εδέσματα, μοίρασμα χαρταετών και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.

Ο Δήμος Αχαρνών βάζει τη λαγάνα, τον χαλβά και το κρασί ενώ σε κάθε μικρό φίλο θα δοθεί ένας πλήρης χαρταετός.

Με πρωταγωνιστές την καλή διάθεση, το κέφι, το ξέφρενο χορό και τη μουσική, οι φετινές Απόκριες στο Δήμο Αχαρνών θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και θα μείνουν αξέχαστες σε όλους μας.

Περιμένουμε τις Συμμετοχές σας!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2102400850/860 και 2102415482

 



Ροη Ειδήσεων