Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαBitcoin: Πόσο πιθανή είναι η εκ νέου κατάκτηση των $69.000 (πίνακες)

Bitcoin: Πόσο πιθανή είναι η εκ νέου κατάκτηση των $69.000 (πίνακες)

Πριν από ένα χρόνο η αγορά των κρυπτονομισμάτων είχε γονατίσει και η ιδέα ότι το bitcoin θα μπορούσε ναεπαναλάβει το υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων φάνταζε σχεδόν γελοία. Περίπου 12 μήνες αργότερα, ορισμένες εκτιμήσεις αναδεικνύουν ακριβώς αυτή την πιθανότητα.

Η τεχνική ανάλυση η οποία συγκρίνει το ράλι του μεγαλύτερου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου στα 52.000 δολάρια με προηγούμενες καταστάσεις δημιουργεί προβλέψεις για περισσότερα κέρδη τις επόμενες εβδομάδες. Το Bloomberg  παρουσιάζει ορισμένες από αυτές τις μελέτες, αναφέροντας πάραυτα πως το παρελθόν δεν είναι πάντα αξιόπιστος οδηγός για το μέλλον, ειδικά για ένα νέο περιουσιακό στοιχείο όπως το bitcoin.

Εβδομαδιαίo ράλι

Η πορεία του bitcoin τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες προαναγγέλλει περισσότερα κέρδη. Η τιμή του bitcoin έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές του 2023 εν μέσω αισιοδοξίας για τα spot bitcoin ETFs των ΗΠΑ, καθώς και λόγω της διαφαινόμενης μείωσης της αύξησης της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, γνωστή ως halving. Το ράλι περιλαμβάνει τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες αυξήσεων μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σκαρφάλωσε κατά μέσο όρο κατά 49% το τρίμηνο μετά από σερί ράλι τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει την αξία του bitcoinπερίπου στα 78.000 δολάρια.

«Το σκηνικό της αγοράς για το bitcoin παραμένει πολύ ισχυρό», δήλωσε ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας DACM, Ρίτσαρντ Γκάλβιν.

Ανώμαλος δρόμος

Οι μελέτες Elliott Wave υποστηρίζουν ότι οι αγορές είναι επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα διακυμάνσεων. Η εφαρμογή της τεχνικής στο bitcoin υποδηλώνει μια υποχώρηση προς το επίπεδο των 40.000 δολαρίων πριν από μια άνοδο προς τα περίπου 70.000 δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με τομέγιστο όλων των εποχών στα 68.992 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.

Αγορά παραγώγων

Οι κερδοσκόποι επενδυτές χρησιμοποιούν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης για μια ποικιλία προσεγγίσεων συναλλαγών. Τα δεδομένα της Deribit, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο δικαιωμάτων προαίρεσης κρυπτονομισμάτων, υποδεικνύουν ότι τα spreads αγοράς bitcoin είναι μία εκ των δημοφιλέστερων στρατηγικών επί του παρόντος.



Ροη Ειδήσεων