Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΈργα και παρεμβάσεις Ψύχαλη για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε Πεύκη-Λυκόβρυση

Έργα και παρεμβάσεις Ψύχαλη για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε Πεύκη-Λυκόβρυση

Οι ανάγκες των δημοτών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αποτελούν βασική προτεραιότητα της νέας δημοτικής Αρχής Πεύκης -Λυκόβρυσης.
“Με αδιάκοπες παρεμβάσεις, δίνουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ψύχαλη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , «προ ημερών , ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέλαβε τμια νέα αθλητική εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, η οποία περιλάμβανε την επισκευή των υφιστάμενων γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και τη διαμόρφωση του υπόλοιπου ελεύθερου χώρου του προαυλίου, μαζί με τις εγκαταστάσεις για φωτισμό και όμβρια, καθώς επίσης τοποθετήθηκαν και δύο τέρματα χάντμπολ, για την επιπλέον ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων των μαθητών.
Με στόχο την διαρκή βελτίωση των υποδομών, αλλά και την συμμετοχή των πολιτών, από την όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία επιθυμούν να προσφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μικρούς μαθητές του 1ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης, οι οποίοι του παρουσίασαν έναν χάρτη με τα σημεία γύρω από το σχολείο τους και την ευρύτερη περιοχή, όπου η προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες ενδέχεται να χρειάζεται παρεμβάσεις.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης συμμετείχε στην συνάντηση δημάρχων των επηρεαζόμενων Δήμων από την υπόθεση της διάνοιξης της Λ. Κύμης με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, όπου του έθεσαν τα ζητήματα της έλλειψης ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, το σοβαρό πρόβλημα εκτόνωσης των αέριων ρύπων της σήραγγας, την ανάγκη για ενσωμάτωση ισχυρών ανταποδοτικών έργων πάνω από την επιφάνεια του έργου στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης και την ανάγκη εκπόνησης επιπλέον μελετών. Η συνεργασία συνεχίζεται με στόχο συλλογικά να αντιμετωπιστούν τα διαδημοτικά ζητήματα
Παράλληλα, συνεχίστηκε η καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων και την ορθή διαλογή των οργανικών απορριμμάτων, με στόχο την μείωση του δυσβάσταχτου κόστους, αλλά και την μείωση της επιβάρυνσης του πλανήτη. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, Μαρίνα Μαγκουρίλου, βρέθηκαν στις λαϊκές της πόλης και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την χρήση των καφέ κάδων, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των πολιτών στην κοινή προσπάθεια.
Ταυτόχρονα, συνεχίστηκε και η κοινωνική προσφορά προς τους δημότες μας, με δύο νέα προγράμματα που ξεκίνησαν για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 ξεκίνησε το πρόγραμμα γυμναστικής σε καρέκλα. Σε συνεργασία των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα και Αθλητισμού, Κώστα Σωτηρίου, διατέθηκε γυμνάστρια στην κοινωνική υπηρεσία, προκειμένου να υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε Τετάρτη, στις 10:00 στο χώρο του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.
Ακολούθως, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της διευθύντριας Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων, Άννας Γαϊτανίδου και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα ξεκίνησαν τα μαθήματα της καλλιτεχνικής ομάδας του ΚΑΠΗ στην πυρογραφία, τα οποία θα παραδίδονται κάθε Παρασκευή 10:00-12:00 στο ΚΑΠΗ Πεύκης (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 15) από τον εθελοντή εικαστικό κ. Κώστα Τζανετόπουλο.
Όλα τα παραπάνω, ενώ η μάχη της καθημερινότητας δίνεται συνεχώς και σε πολλαπλά επίπεδα.
Οι τουαλέτες του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης δεν είχαν λειτουργήσει για πολλά χρόνια. Σε συνεργασία των αντιδημάρχων Αθλητισμού, Κώστα Σωτηρίου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μαρίνας Μαγκουρίλου, Πρασίνου Νίκου Γιαννόπουλου και Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών Ιωάννη Καλαμπαλίκη, με το μόνιμο προσωπικό του Δήμου οι τουαλέτες – μια εκ των οποίων για ΑμεΑ – επισκευάστηκαν και αποδόθηκαν ξανά προς χρήση για το κοινό! Στο Ηλιακό Χωριό πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αφαίρεσης άχρηστων πινακίδων και εμποδίων, ενώ συνεχίστηκε η δράση αφαίρεσης κομμένων κορμών για την απελευθέρωση χώρου στα πεζοδρόμια. Υπενθυμίζεται πως, παράλληλα, συνεχίζεται η δράση δενδροφύτευσης σε άλλα σημεία της πόλης, προκειμένου να διατηρηθεί και να αυξηθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.
Συνεχίζουμε δυναμικά, να δίνουμε την μάχη με την καθημερινότητα. Με σεβασμό στους δημότες, τις ανάγκες τους, εργαζόμαστε σκληρά και, σε συνεργασία με το προσωπικό και τις υπηρεσίες, δίνουμε λύσεις στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα».



Ροη Ειδήσεων