Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήO Μητσοτάκης βάζει τη ΝΔ σε ρότα ευρωεκλογών - Το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο...

O Μητσοτάκης βάζει τη ΝΔ σε ρότα ευρωεκλογών – Το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο και οι διεργασίες

Μπορεί οι ευρωεκλογές να απέχουν κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, βάζει εκ των πραγμάτων το κόμμα σε κατάσταση προεκλογικού συναγερμού. Και αυτό γιατί μια χαλαρή αντιμετώπιση της ευρωκάλπης, μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί τέτοιου είδους εκπλήξεις σε αυτή τη φάση.

Την προοδευτική αύξηση της κομματικής εγρήγορσης θα συμβολίσει και η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοπή της πίτας της γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Στην εκδήλωση θα βρίσκεται η «όλη» ΝΔ, ενώ θα πρόκειται και για την πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον ενός κομματικού ακροατηρίου μετά την ψήφιση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια που προκάλεσε και εσωκομματικές αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα, αν και εν τέλει βρέθηκαν πάνω από 100 βουλευτές να στηρίξουν το νομοθέτημα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει προοδευτικά να αφήσει πίσω του τη συζήτηση για τον γάμο και να επικεντρώσει στα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως η ακρίβεια, η βία των ανηλίκων, το στεγαστικό πρόβλημα κ.ο.κ., αλλά και να συνεχίσει η κυβέρνηση στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, με κεντρικό παράδειγμα το νομοσχέδια για τα μη κρατικά ΑΕΙ που θα ψηφιστεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα. Η δημόσια διαβούλευση έκλεισε χθες, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκηςθα ενσωματώσει κατά πληροφορίες αρκετές παρατηρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο αυτής και θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή ως το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά. Σε αυτά τα ζητήματα αναμένεται να αναφερθεί και σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, στον απόηχο εβδομάδων έντασης για την κυβέρνηση, αν συνυπολογίσει κανείς και τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει «μονοθεματική» ατζέντα, προφανώς. Όμως ελπίζω πως όσοι παρακολουθούν το έργο μας, όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις αναρτήσεις ειδικά, έχετε ίσως εκτιμήσει το γεγονός ότι δίνουμε πολλές μάχες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, με την ίδια επιμονή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και στην κυριακάτικη ανάρτηση του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο

Το ότι προοδευτικά η κυβέρνηση θα μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς αντικατοπτρίζεται και στην έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας για τους Έλληνες του εξωτερικού, προκειμένου να κάνουν τη δήλωση για να ψηφίσουν επιστολικά στις 9 Ιουνίου. Η πλατφόρμα ανέβηκε σήμερα το πρωί. Θα είναι ανοιχτή για πάνω από δύο μήνες, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου για την επιστολική ψήφο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει τις αιτήσεις τους έως και 40 μέρες πριν τις εκλογές. Άρα, η πλατφόρμα αναμένεται να κλείσει στις 23:59 στις 29 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πάνω από δύο μήνες για να κάνουν τη διαδικασία δήλωσης.Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα θα συμπληρωθεί και με real time στατιστικά στοιχεία ως προς το πόσοι Έλληνες του εξωτερικού έχουν δηλώσεις να ψηφίσουν επιστολικά και από ποιες χώρες. Έως το τέλος του Απριλίου θα έχουν ανακοινωθεί και οι συνδυασμοί των κομμάτων, καθώς μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας για τους απόδημους, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής του εκλογικού υλικού.

Ευρωψηφοδέλτιο και συνέδριο τον Απρίλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ΝΔ είναι ως τον Μάρτιο να έχει ολοκληρωθεί η σύνθεση του παζλ του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του οδοντιάτρου Μιλτιάδη Μητσιά, γιου του γνωστού ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά. Ήδη, έχει ξεκινήσει να κινείται ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, το όνομα του οποίου αποκάλυψε το protothema.gr, ενώ σε τροχιά περιοδειών με τη βοήθεια του στενού πολιτικού του φίλου Μάκη Βορίδη έχει μπει και ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ορόσημο για την πορεία της ΝΔ προς την ευρωκάλπη, βεβαίως, θα είναι και το κομματικό συνέδριο, το οποίο θα συμπέσει με τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση του κόμματος, και θα λάβει χώρα τον Απρίλιο.



Ροη Ειδήσεων