Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠαύλος Μαρινάκης: «Θα περάσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Παύλος Μαρινάκης: «Θα περάσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Ενημέρωση συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη με κύρια θέματα τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου με τον Παύλο Μαρινάκη να ενημερώνει για την ατζέντα της ημέρας με κύρια συζήτηση τα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις.

Παρέθεσε στοιχεία για την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από 2018 έως σήμερα τονίζοντας ότι «από το 2018 μέχρι το 2023 η τακτική και έκτακτη χρηματοδότηση έχει αυξηθεί κατά 41 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 50% επάνω. Και επίσης υπάρχουν έκτακτες επιχορηγήσεις, προγράμματα που είναι πολύ περισσότερα από ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια».

«Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού τότε δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση για κανένα θέμα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επίσης είπε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Μια σημαντική μεταρρύθμιση που το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αφορά στην ενίσχυση και ενδυνάμωση, την περαιτέρω εξέλιξη και αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου» είπε.

«Ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Είναι μια ιστορική μεταρρύθμιση την οποία επεδίωκε διαχρονικά η ΝΔ. Ο νόμος θα περάσει γιατί αυτό είχαμε υποσχεθεί, αυτό διαχρονικά πρεσβεύουμε και αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό θέλει και συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και των δημόσιων πανεπιστημίων. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο εκτός από την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Έχουμε μείνει πίσω γιατί είναι βαθιά ριζωμένες οι ιδεοληψίες της Αριστεράς και το ευρύτερου χώρου στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «σπάμε τα δεσμά με αυτές τις ιδεοληψίες, αφήνουμε πίσω την τοξικότητα».

Επιπλέον είπε ότι ο δεύτερος στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλιστεί η εξεταστική των φοιτητών κάτι το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι ιερό για την κυβέρνηση.

«Για μας προέχει η εφαρμογή του νόμου και όποτε καλούνται οι αρχές επεμβαίνουν» είπε και συμπλήρωσε «εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο της προπαγάνδας της Αριστεράς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε τις επεμβάσεις όπως προβλέπει ο νόμος, όποτε καλούνται οι αρχές».

Επισήμανε δε ότι το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα έχει τα πιο αυστηρά κριτήρια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Μαρινάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Η κυβέρνηση έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών»

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε «εμείς αντιλαμβανόμαστε τα αιτήματα των αγροτών ως αιτήματα των αγροτών, τα αξιολογούμε και προσπαθούμε να τα ικανοποιήσουμε με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα και με βάση την προτεραιοποίηση που γίνεται από τα επιμέρους υπουργεία».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών όσο καμία άλλη κυβέρνηση. Βέβαια δικαιολογημένα ζητούν περισσότερα γιατί είναι από αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει με πολύ πιο δύσκολο τρόπο αυτές τις πρωτοφανείς κρίσεις και την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση και συγκεκριμένα οι αγρότες της Θεσσαλία τις συνέπειες του Daniel» πρόσθεσε.

«Αισιοδοξούμε ότι μέσα από τον διάλογο, την ικανοποίηση σημαντικού μέρους των αιτημάτων και την προώθηση πολιτικών που ενισχύουν το εισόδημα αλλά και τη θέση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα θα προχωρήσουμε παρακάτω όλοι μαζί» σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μπλόκα.



Ροη Ειδήσεων