Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΠειρατεία και αρπαγή επιθεωρητών ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας από Αιγύπτιους στον κόλπο της...

Πειρατεία και αρπαγή επιθεωρητών ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας από Αιγύπτιους στον κόλπο της Σμύρνης

Μια ιστορία πειρατείας και αρπαγής τριών ναυτικών, δύο Φιλιππινέζων και ενός Έλληνα βρίσκεται εδώ και αρκετά 24ωρα σε εξέλιξη μεταξύ του κόλπου της Σμύρνης και της νήσου Χίου.

Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο, το οποίο στα τέλη Ιανουαρίου προσυμφωνήθηκε η αγορά του από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Το προσύμφωνο υπεγράφη άλλωστε στο Αιγυπτιακό λιμάνι παρουσία των τριών επιθεωρητών που είχε στείλει η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Η ομάδα των τριών επιθεωρητών αποτελούνταν από έναν καπετάνιο και δύο Α’ Μηχανικούς, όπως γίνεται πάντα για να επιθεωρηθεί το σκάφος.

Ο καπετάνιος και ένας μηχανικός είναι από τις Φιλιππίνες και ο άλλος μηχανικός είναι Έλληνας και ονομάζεται Παναγιώτης Μπλάνας. Το δεξαμενόπλοιο σάλπαρε από την Αίγυπτο με προορισμό τη Σμύρνη, για να παραδοθεί στον αγοραστή. Στο τουρκικό λιμάνι θα υπογράφονταν και τα χαρτιά της αγοραπωλησίας. Ενόσω το σκάφος βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Σμύρνη, λόγω οφειλών σε τρίτους και όχι στον αγοραστή, κατάσχεται για 1 εκατ. δολάρια.

Ταυτόχρονα, όμως, το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο μπαίνει σε διεθνή μαύρη λίστα, λόγω τεχνικών προβλημάτων αξιοπλοΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κύκλους που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση στο Λιμάνι της Χίου, οι τρεις επιθεωρητές που έπεσαν θύματα αρπαγής, φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένονται εξελίξεις.



Ροη Ειδήσεων