Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠολύ φθηνό ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Πολύ φθηνό ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

.
Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ενεργειακή Κοινότητα Π.Ε COLLECTIVE ENERGY με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος εξασφάλισε σε δύο (2) ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης μας για πέντε (5) χρόνια μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που μπορεί να φτάσει μέχρι και την ολοκληρωτικά δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς απολύτως καμία χρέωση.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δυνητικά ωφελούμενων νοικοκυριών είναι :
1) Να είναι ωφελούμενα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά την υποβολή της αίτησης τους στο Δήμο και να διατηρούν την ιδιότητα αυτή κατά την ημερομηνία ένταξής τους στο πρόγραμμα.
2) Να έχουν μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
α Πολύτεκνες οικογένειες 10
β Τρίτεκνες οικογένειες 9
γ Άτομα με αναπηρία (67% και άνω) 8
δ Μονογονεϊκές οικογένειες 7
ε Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά 6
στ Άνεργοι εγγεγραμμένοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης 5
ζ Νοικοκυριά που αποτελούνται από άτομα αποφυλακισμένα σε διαδικασία κοινωνικής επανένταξης 4
Η μοριοδότηση θα γίνεται αθροιστικά για τα νοικοκυριά που πληρούν περισσότερα από ένα εκ των παραπάνω κριτηρίων, με την εξαίρεση των κριτηρίων α, β και ε. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγηθούν τα νοικοκυριά που πληρούν σωρευτικά περισσότερα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα και σε περίπτωση ισοψηφίας αιτούντων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Το νοικοκυριό που θα κληρωθεί θα προηγηθεί στην κατάταξη έναντι εκείνου που δεν κληρώθηκε.
Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί ειδική επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα διεξάγεται επανέλεγχος – επικαιροποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την έγκριση και κάθε χρόνο για τα πέντε (5) έτη.

Δικαιολογητικά
Αίτηση στο Δήμο για ένταξη στο πρόγραμμα η οποία επέχει και θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των αιτούντων.
Αίτηση και έγκριση απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών α,β και ε. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει της οριζόμενης υπ΄αρ.53923/23-7-2021 (Β΄3359) κοινής υπουργικής απόφασης.
4. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας σε ποσοστό 67% και άνω από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας γ.
5. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία υποβολή της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας στ.
Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου από 24/1/24 μέχρι 2/2/24.
Περισσότερες Πληροφορίες:Διεύθυνση Περιβάλλοντος: 2132019688-Κοινωνική Υπηρεσία: 210 9422927



Ροη Ειδήσεων