Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΣτρεπτόκοκκος: Σε ποιο σύμπτωμα στα παιδιά οι γονείς πρέπει να καλούν τον...

Στρεπτόκοκκος: Σε ποιο σύμπτωμα στα παιδιά οι γονείς πρέπει να καλούν τον γιατρό

Ανησυχία επικρατεί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου και γι’ αυτό η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για το σημάδι που μόλις αντιληφθούν οι γονείς στα παιδιά πρέπει να τα πάνε αμέσως στον γιατρό.

«Όλη την Ελλάδα την έχει πιάσει φοβία με τον στρεπτόκοκκο και λογικό είναι γιατί είναι πολλά τα… Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί και είναι λογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

Μάλιστα, η ίδια ήταν κατηγορηματική: «Ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός. Αν γίνει έγκαιρη διάγνωση και μπει σε θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τις επιπλοκές, δηλαδή πνευμονία, εγκεφαλίτιδα κ.λπ. Οι μητέρες πρέπει να ξέρουν ότι μόλις το παιδάκι ξεκινήσει και περιγράψει ότι πονάει ο λαιμός του γιατί κάνει φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, παίρνεις τηλέφωνο τον παιδίατρο, του λες την κλινική εικόνα του παιδιού, δίνει οδηγίες, κάνει το strep test και αμέσως μπαίνει σε θεραπεία. Επειδή ο στρεπτόκοκκος είναι σε μεγάλη έξαρση, αμέσως, είτε είναι ενήλικας και έχει υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να πάμε στον γιατρό, να μπορέσει να βγάλει τη διάγνωση και να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου».

 



Ροη Ειδήσεων