Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΘάνος Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Διαφωνώ αλλά δεν θα δημιουργήσω πολιτικό...

Θάνος Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Διαφωνώ αλλά δεν θα δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα»

Τη διαφωνία με το συζητούμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε στη Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αφήνει τη διαφωνία του αυτή να δώσει δικαίωμα εκμετάλλευσης για μικροκομματικούς λόγους, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως δεν θα καταψηφίσει αλλά θα απέχει.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω επειδή είναι θέμα συνείδησης, πώς ο ίδιος αντέχεις και αναγνωρίζεις το πολιτικό σου ρόλο. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις διατάξεις αλλά ωστόσο θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα είναι μια ιστορική συνεδρίαση αφού θα συζητήσουμε ένα έντονο κοινωνικό θέμα. Έκρινα ως βουλευτής έπρεπε να πάρω το λόγο για να εκφράσω τη διαφωνία μου επί της αρχής, διφωνία αξιών και όχι ομοφοβικού παραληρήματος. Και αυτή τη διαφωνία δεν θα τη χαρίσουμε στους ακραίους ανθρώπους», είπε αρχικά και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κ. Βελόπουλο: «να υπάρχει αρχηγός κόμματος που καλεί να πουν οι βουλευτές αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι; Είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράγματα; Και ότι η διαφωνία εκφράζεται από αυτούς τους ανθρώπους; Όχι, όχι».

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως διαφωνεί με την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία και ότι δεν προκύπτει από τη μη υιοθέτηση της νομοθετικής ρύθμισης, ζήτημα ισότητας, ούτε παραβιάζεται κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα. «δεν κινδυνεύουν τα παιδιά των ομόφυλων να πάνε σε ίδρυμα, ο βιολογικός γονέας έχει δικαίωμα να υποδείξει ποιος θέλει να είναι επίτροπος. Υπάρχει θέμα όμως ότι μεγαλώνουν με δυο γονείς που ο ένας είναι βιολογικός; Ναι υπάρχει. Δεν θέλω να αναγνωρίσω οικογένεια με 2 πατέρες ή 2 μητέρες. Το παιδί θα έχει ένα γονέα, ο σύντροφος μπορεί να τον αγαπάει πάρα πολύ αλλά δεν είναι αριθμητικό το θέμα των γονέων. Το παιδί χρειάζεται πατέρα και μητέρα», είπε και πρόσθεσε: « το νομοσχέδιο δεν υιοθετεί την woke ατζέντα. Για τη ΝΔ είναι σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα. Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ΝΔ, γιατί ακούμε να διαφωνούν 10 βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μιλάνε και από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος φοβάται τα ύψη. Μας δίνεται η δυνατότητα να βγαίνουμε στα κανάλια να λέμε τις απόψεις μας. Θα μου κάνει εντύπωση άτομα που δεν θα ψηφίσουν από σας αν θα έρθουν να τοποθετηθούν.



Ροη Ειδήσεων