Κυριακή 5 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤραγωδία στη Βοιωτία: Νεκρές δίπλα σε ηλεκτρική θερμάστρα βρέθηκαν η ηγουμένη και...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Νεκρές δίπλα σε ηλεκτρική θερμάστρα βρέθηκαν η ηγουμένη και η αδελφή της

Νεκρές δύο μοναχές σε μοναστήρι στη Βοιωτία

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για τους πυροσβέστες που έκαναν επέμβαση για να σβήσουν την πυρκαγιά στα κελιά του μοναστηρίου Αγίου Νικολάου του Νέου στον Υψηλάντη Βοιωτίας επιβεβαιώθηκε. Όταν έσβησαν τη φωτιά στα κελιά εντόπισαν νεκρές δύο μοναχές ηλικίας 75 και 77 ετών. Οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων μοναχών είχαν ανησυχήσει αλλά δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν.

Ειδικότερα, η φωτιά εντοπίστηκε κατά τις βραδινές ώρες της χθεσινής μέρας, για τα αίτια της οποίας εξελίσσεται προανάκριση, αλλά οι δύο μοναχές δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Δεν απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις και οι πόρτες του μοναστηριού ήταν κλειδωμένες. Οι συγγενείς μαζί με τον δήμαρχο Θεσπιέων Αλιάρτου Γιώργο Αραπίτσα και μαζί με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν μέσα στη μονή, για να βρεθούν μπροστά στην τραγωδία.

Νεκρές δίπλα σε ηλεκτρική θερμάστρα βρέθηκαν η ηγουμένη και η αδελφή της

Η γερόντισσα του μοναστηριού βρέθηκε απανθρακωμένη, ενώ νεκρή προφανώς από αναθυμιάσεις βρέθηκε δίπλα της στον ίδιο χώρο και η αδερφή της, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πιστοί που επισκέπτονται την Μονή ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη – σύμφωνα με το tvstar.gr – δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Ενημέρωσαν στη συνέχεια το δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών Γιώργο Αραπίτσα για την ανησυχία τους και εκείνος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφεραν να προσεγγίσουν το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού. Δυστυχώς αρχές και πιστοί βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η 77χρονη ηγουμένη και η μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο και γύρω από τη σόμπα. Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού.



Ροη Ειδήσεων