Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔήμος Αθηναίων: Σε διαδραστικό χάρτη όλες οι δενδροφυτεύσεις

Δήμος Αθηναίων: Σε διαδραστικό χάρτη όλες οι δενδροφυτεύσεις

«Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

Οι δενδροφυτεύσεις αποτέλεσαν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Χάρη Δούκα και τώρα ο δήμος Αθηναίων προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το Athenstrees.

Πρόκειται για ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, που δημιούργησε η ΔΑΕΜ και απεικονίζονται σε διαδραστικό χάρτη (https://athenstrees.cityofathens.gr/) όλες οι νέες δενδροφυτεύσεις, ο αριθμός και το είδος των δένδρων που φυτεύονται, αλλά και τα ακριβή σημεία τους.

«Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δενδροφυτεύσεων της ΔΑΕΜ Α.Ε. συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής Αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα», ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

«Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 δένδρα από την αρχή του έτους. Δίνοντας προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες», πρόσθεσε.

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, τόνισε: «Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή κάθε δημότης της Αθήνας γίνεται κοινωνός της προσπάθειας για μία πιο πράσινη πόλη. Από σήμερα προσφέρουμε νέες δυνατότητες σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, που επιθυμούν μία πράσινη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».



Ροη Ειδήσεων