Σάββατο 11 Μαΐου 2024


ΑρχικήMain CenterΕυρωεκλογές: Ποιοι θα είναι οι πρώτοι 20 υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία

Ευρωεκλογές: Ποιοι θα είναι οι πρώτοι 20 υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνονται από σήμερα οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση μερικών από αυτούς που θα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ποιοι θα είναι ξανά υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ξανά υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι οι πέντε νυν ευρωβουλευτές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αφήσει εκτός ψηφοδελτίου τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ εκτός λίστας είναι και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ποιοι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν

Στο πρώτο κύμα των ανακοινώσεων περιλαμβάνονται, επίσης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τα νέα πρόσωπα που θα είναι στο ψηφοδέλτιο είναι ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Σπύρος Καρανικόλας, ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Μαραβέγιας και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης. Τις δυνάμεις της στη μάχη για την ευρωβουλή θα δοκιμάσει η παρουσιάστρια και πρώην βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2019 και της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Επίσης, θα ανακοινωθούν τα ονόματα υποψηφίων από την αυτοδιοίκηση και την ομογένεια, ενώ δεδηλωμένη πρόθεση του πρωθυπουργού είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ να εκπροσωπείται γεωγραφική όλη η χώρα, καθώς και διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθεί ο δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς ενώ ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον Φρέντι Μπελέρη, καθώς υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που λένε «ναι» στην υποψηφιότητά του και άλλα που διαφωνούν. Σε κάθε περίπτωση την τελική απάντηση θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.



Ροη Ειδήσεων