Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήMain Right«Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές με τη ΝΔ - Ποιοι είναι...

«Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές με τη ΝΔ – Ποιοι είναι οι σίγουροι

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προχωρήσει την επεξεργασία των βιογραφικών και των πολιτικών χαρακτηριστικών μίας σειράς υποψηφίων και περίπου το μισό ψηφοδέλτιο θεωρείται κλεισμένο.

Έτσι, ύστερα από σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα δοθεί το πράσινο φως για να δημοσιοποιηθούν οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πέντε «σίγουροι» στις ευρωεκλογές

Την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Μαρία Σπυράκη.

Οι πέντε που έχουν ανακοινωθεί

Ήδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία υποψήφιοι που μέσω επίσημων ανακοινώσεων ή διαρροών έχουν πάρει το χρίσμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στη ΝΔ.

Οι «κλειδωμένες» υποψηφιότητες στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Κλειδωμένες είναι οι υποψηφιότητες του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα και του πανεπιστημιακού Δημήτρη Μαραβέγια, οι οποίοι έχουν έντονη παρουσία σε κομματικές εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες.



Ροη Ειδήσεων