Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝότια Αφρική: 45 προσκυνητές για το Πάσχα έχασαν τη ζωή τους

Νότια Αφρική: 45 προσκυνητές για το Πάσχα έχασαν τη ζωή τους

Επέζησε μόνο ένα κοριτσάκι 8 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά

Ένα πούλμαν με προσκυνητές του Πάσχα στη Νότια Αφρική ξέφυγε από την πορεία του σε ορεινό δρόμο και έπεσε σε χαράδρα 50 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν να τυλιχτεί στις φλόγες. Στο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Από το δυστύχημα σώθηκε μόνο ένα ένα 8χρονο κορίτσι, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, τραυματίστηκε σοβαρά.

Όλα συνέβησαν στην περιφέρεια Λιμπόπο, στα βόρεια της χώρας, και επιβαίνοντες του λεωφορείου ήταν πιστοί που ταξίδευαν για το Πάσχα των Καθολικών.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων, μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν και πολλά από τα πτώματα έχουν απανθρακωθεί σε βαθμό που καθίσταται αδύνατη η αναγνώρισή τους.

Οι αρχές εικάζουν πως οι προσκυνητές ταξίδευαν από την Μποτσουάνα προς τη νοτιοαφρικανική πόλη Μόρια, το προσκύνημα της οποίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και θα επαναλαμβανόταν φέτος για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Όμως, ο οδηγός του πούλμαν φέρεται να έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα.

Κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής επανειλημμένα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων κυρίως την περίοδο του Πάσχα. Μάλιστα πέρυσι την ίδια περίοδο έχασαν την ζωή τους σε δυστυχήματα περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζεται.



Ροη Ειδήσεων