Τετάρτη 8 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΕπιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ": Η φρεγάτα ΥΔΡΑ έβαλε κατά UAV με το πυροβόλο της...

Επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ”: Η φρεγάτα ΥΔΡΑ έβαλε κατά UAV με το πυροβόλο της καταρρίπτοντας το

Η φρεγάτα «Ύδρα» ενεπλάκη για μια ακόμη φορά στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΑΣΠΙΔΕΣ” έλαβε χώρα, καθώς έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο UAVs, για να προστατέψει ένα εμπορικό πλοίο που συνόδευε.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν, ότι κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η φρεγάτα, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με το πυροβόλο των 127mm εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής. Ένα UAV κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εκδόθηκε από την «Επιχείρηση Ασπίδες» με ανάρτηση στα social media.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η φρεγάτα ΥΔΡΑ βάλει κατά στόχων στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας έγινε στα μέσα Μαρτίου, όταν εξαπέλυσε πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Σε μια εμπόλεμη ζώνη το ρίσκο είναι δεδομένο. Η υπερεξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι αν το ρίσκο είναι λογικό ή εκφεύγει λογικών προβλέψεων. Θεωρώ ότι το ρίσκο είναι λογικό. Στις σύγχρονες μονάδες υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες που δεν έχει η φρεγάτα μας», είχε σχολιάσει τότε, μιλώντας στο OPEN, ο αντιναύαρχος ε.α., Βασίλειος Μαρτζούκος.



Ροη Ειδήσεων