Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜαρουσάκης: Έρχεται έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης από αύριο - Πώς θα είναι...

Μαρουσάκης: Έρχεται έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης από αύριο – Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα

Καλοκαιρινός θα συνεχίσει να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ από αύριο αναμένεται αφρικανική σκόνη και λασποβροχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αφρικανική σκόνη θα πλήξει πρώτα την περιοχή της Ιταλίας και «σιγά σιγά θα μετατοπίζεται πιο ανατολικά, βορειοανατολικά». Όπως είπε, αναμένεται «έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί από λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα».

«Καθώς θα πηγαίνουμε στο σαββατοκύριακο θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, προσθέτοντας ότι η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρώτη πρόβλεψη του καιρού για το Πάσχα

«Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και για το Πάσχα, όπως τον θέλουν τουλάχιστον τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία σαν μια τάση, θα είναι άστατος, με βροχοπτώσεις και τον υδράργυρο να πέφτει και να προσεγγίζουμε τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Θα είμαστε κοντά στους 19 με 23 βαθμούς. Μια ενδεικτική θερμοκρασία που θέλουν τα μακροπρόθεσμα στοιχεία με έναν άστατο καιρό που σημαίνει ότι κατά περιόδους θα έχουμε και βροχοπτώσεις. Δεν θα είναι τα φαινόμενα επικίνδυνα, παρόλο αυτά θα έχουμε έναν άστατο καιρό μες στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει και το Πάσχα», είπε ο κ. Μαρουσάκης.



Ροη Ειδήσεων