Τρίτη 30 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜαρουσάκης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και αποπνικτικό σκηνικό μέχρι την Τετάρτη

Μαρουσάκης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και αποπνικτικό σκηνικό μέχρι την Τετάρτη

Εντονα είναι τα φαινόμενα αφρικανική σκόνης στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ ένα νέο κύμα θα έρθει σήμερα από την Αφρική.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η σκόνη από την Αφρική έχει επηρεάσει περισσότερο την Κρήτη και σε συνδυασμό με τις θαλάσσιες ομίχλες, δημιούργησαν ένα αποπνικτικό σκηνικό. Παράλληλα, θαλάσσιες ομίχλες συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη και στον νομό Αττικής.

Νέο κύμα με αφρικανική σκόνη αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας, η οποία πέρασε από Ιταλία, Ελβετία και Βαλκάνια. Το φαινόμενο θα είναι έντονο και θα μειώσει κατά τόπους της ορατότητα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες. Την Τετάρτη (3/4) ο άνεμος αναμένεται να γυρίσει δυτικός, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα.

Οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ ακόμη και στα βορειότερα τμήματα της χώρας θα προσεγγίσει τους 28-29 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η μέση θερμοκρασία για την εποχή είναι 18-19 βαθμούς, οπότε σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε 8-10 τουλάχιστον βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά έντονη στη χώρα μας, με μικρές νεφώσεις, ενώ το φαινόμενο τις αφρικανικής σκόνης θα είναι αρκετά έντονο σε περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σε Αιγαίο και Ιόνιο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και έντονο το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές με τη θερμοκρασία να φτάσει μέχρι και τους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σε μέτριες εντάσεις.

Περιορίζεται από Τετάρτη η αφρικανική σκόνη

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερη θερμή ημέρα, με συνοδεία πυκνής αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και τα νότια, με τον υδράργυρο να σημειώνεται 26-30 βαθμούς. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Τετάρτη και μετά περιορίζεται η αφρικανική σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία και πάμε σε πιο συμβατές για την εποχή καιρικές συνθήκες.



Ροη Ειδήσεων