Σάββατο 27 Ιουλίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΑφροδίτη Λατινοπούλου στους Attica Times: «Σημαντικό να μπούμε στο Ευρωκοινοβούλιο για να...

Αφροδίτη Λατινοπούλου στους Attica Times: «Σημαντικό να μπούμε στο Ευρωκοινοβούλιο για να φωτίζονται τα σκοτεινά παιχνίδια της Τουρκίας»

H Αφροδίτη Λατινοπούλου, Πρόεδρος του Κόμματος “Φωνή Λογικής” στη συνέντευξη που παραχώρησε στους atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη τονίζει ότι η προβολή των ελληνικών εθνικών συμφερόντων θα αποτελέσει προτεραιότητα αν το κόμμα μπει στην Ευρωβουλή.

«Θα επιδιώξουμε να στρέψουμε έναν τεράστιο προβολέα πάνω στην Τουρκία, για τις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, την καταπάτηση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τους λαθρομετανάστες, τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, την παράνομη κατοχή μισού κράτους μέλους της ΕΕ, και φυσικά τις σχέσεις τους με τρομοκρατικές οργανώσεις». Αναφορικά με την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα προτείνει ένα “αναπτυξιακό ΣΟΚ” στην ελληνική οικονομία μέσω απλοποίησης του φορολογικού πλαισίου και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας. «Θεωρούμε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει με τρόπο που θα ευνοεί τους Έλληνες πολίτες, και όχι μόνο τους σπεκουλαδόρους των διεθνών αγορών».

Γιατί κάποιος να επιλέξει να ψηφίσει το κόμμα σας;
Α.Λ.: Αν θέλει κάποιος να υπάρχει μια καθαρή, αγωνιστική, και πατριωτική Φωνή Λογικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που δεν σχετίζεται με γραφικότητες και ακρότητες τότε η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ είναι μονόδρομος. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα υποψηφίων Ευρωβουλευτών, τους οποίους μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, ένα πολύ δουλεμένο πρόγραμμα, ενώ έχουμε τη διάθεση και την ενέργεια να δώσουμε τους μεγάλους αγώνες τους οποίους απαιτούνται εντός της ΕΕ για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων, αλλά και την ανάσχεση της woke λαίλαπας που καταστρέφει με γοργά βήματα τον δυτικό πολιτισμό.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν μπείτε στην Ευρωβουλή;
Α.Λ.: Κύρια προτεραιότητα μας είναι η προβολή των ελληνικών εθνικών συμφερόντων στην Ένωση. Αυτό σημαίνει πρώτα απ’ όλα ισχυροποίηση των εθνικών συνόρων, που αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα, απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα από χώρα σε χώρο, με διάτρητα σύνορα, και την έλευση του κάθε λαθρομετανάστη αμφιβόλων στοιχείων. Επιπλέον, θα επιδιώξουμε να στρέψουμε έναν τεράστιο προβολέα πάνω στην Τουρκία, για τις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, την καταπάτηση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τους λαθρομετανάστες, τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, την παράνομη κατοχή μισού κράτους μέλους της ΕΕ, και φυσικά τις σχέσεις τους με τρομοκρατικές οργανώσεις. Από ‘κει και πέρα, είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει και πληθώρα άλλων ζητημάτων στα οποία θα αποτελέσουμε Φωνή Λογικής, αλλά αυτά πλέον εξαρτώνται από τις συστάσεις των επιτροπών και άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα που η έκβασή τους δεν εξαρτάται από εμάς.

Ποια είναι η οικονομική πολιτική που πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσει η χώρα σε σύγκριση με την υφιστάμενη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση;
Α.Λ.: Η αλήθεια είναι ότι τις τοκογλυφικές παρακρατήσεις φόρους και εισφορές, και προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο, λες και είσαι τόσο σίγουρος ότι ο επαγγελματίας θα είναι εκεί και του χρόνου, ουσιαστική ανάπτυξη δε θα δούμε ούτε με το κιάλι. Και για να προλάβω τους απολογητές της κυβέρνησης που θα μιλήσουν για οικονομικό rebound, όπως έγραψαν και οι Financial Times πολύ πρόσφατα (25 Απριλίου), πρέπει να δούμε και την ευρύτερη εικόνα. Οι Έλληνες έχουν γίνει οι 2οι φτωχότεροι πολίτες της ΕΕ, η ελληνική οικονομία είναι 44% κάτω από τη μέση ευρωπαϊκή οικονομία σε σχέση με το 2007 και οποιαδήποτε μακροοικονομική βελτίωση των χρηματιστηριακών δεικτών δεν ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα.

Η δικιά μας πεποίθηση είναι ότι στην ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό ΣΟΚ», το οποίο θα βασιστεί κυρίως στην απλοποίηση και ελαχιστοποίηση του ασφυκτικού παρόντος φορολογικού πλαισίου και στην λειτουργία οικονομικά ελεύθερων πολιτικών που θα στηρίζουν θεσμικά και ενεργά την επιχειρηματικότητα. Με κύριο όχημα έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή στο 15%, και το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμά μας, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας fonilogikis.gr , θεωρούμε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει με τρόπο που θα ευνοεί τους Έλληνες πολίτες, και όχι μόνο τους σπεκουλαδόρους των διεθνών αγορών.

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης;
Α.Λ.: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η αλήθεια όμως είναι ότι, και η ίδια η ΕΕ, υπό την γερμανική ηγεσία την προηγούμενη δεκαετία, διαμόρφωσε το περιβάλλον στο οποίο δημιουργήθηκε η σημερινή ενεργειακή κρίση. Όταν η Ρωσία πουλούσε αέριο με διαφορετικές τιμές σε βορρά και νότο, η Γερμανία επέβαλε το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης, γιατί οι ίδιοι αγόραζαν φθηνά σε αντίθεση με εμάς. Σήμερα βλέπουμε πως αυτό η μυωπική αντιμετώπιση και η μονομερής εξάρτηση είναι επικίνδυνη για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Ο ρόλος της ΕΕ λοιπόν, θα πρέπει να είναι ενεργός στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, στον συντονισμό ευρωπαϊκών πολιτικών ενέργειας, στην ανάπτυξη νέων ενεργειακών υποδομών, και όποιον άλλον τομέα συμβάλλει στην ενεργειακή αυτονομία των κρατών μελών.

Πώς αντιλαμβάνεστε την στάση που έχει η Ε.Ε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;
Α.Λ.: Από τη μία, η ΕΕ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Το πιο σημαντικό πάντως είναι οι κυρώσεις που επέβαλλε απέναντι στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενδιαφέρον είναι βέβαια να παρατηρήσουμε ότι οι κυρώσεις αυτές επεβλήθησαν όταν πλέον ο γερμανικός έλεγχος επί της ΕΕ ξεκίνησε να αποδυναμώνετε. Ας μην ξεχνάμε ότι η τουρκική ομογένεια εντός της Γερμανίας αποτελεί ένα υπολογίσιμο τμήμα του εκλογικού σώματος. Ωστόσο, στον αντίποδα, έχουμε τη συμφωνία για τη λαθρομετανάστευση την οποία η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά, και μάλιστα δε διστάζει να εργαλειοποιεί τους ανθρώπους αυτούς για να πλήξει την ελληνική κυριαρχία όπως φάνηκε με την τεράστια μετακίνηση λαθρομεταναστών στο κατώφλι της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Έβρου, τον Μάρτιο του 2020. Είναι σημαντικό λοιπόν να μπει η Φωνή Λογικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να υπάρχει κάποιος να φωτίζει επαρκώς τα σκοτεινά παιχνίδια της Τουρκίας.



Ροη Ειδήσεων