Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήMain CenterΑντιτρομοκρατική: Συνελήφθησαν δυο άτομα για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθησαν δυο άτομα για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Στη σύλληψη ακόμα -δυο ατόμων, 40 και 52 ετών προχώρησαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Συγκεκριμένα  οι συλληφθέντες μαζί με τους υπόλοιπους 10 που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο φαίνεται πως κρύβονταν πίσω από πέντε υποθέσεις, μεταξύ αυτών η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος που συνελήφθη, ήταν κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστειών. Μάλιστα εκεί φαλινεται ότ ήρθε σε επαφή με αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, από το οποίο έπαιρνε εντολές και διατηρούσε επικοινωνίαμε τους έγκλειστους .

Ο 40χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στην τράπεζα των Πετραλώνων ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η δράση τους

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων:

έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

 



Ροη Ειδήσεων